Kultúra

Örömóda töltötte meg a Dóm teret + FOTÓK

Örömóda töltötte meg a Dóm teret + FOTÓK

2012. október 1., hétfő
Örömóda töltötte meg a Dóm teret + FOTÓK

Schiller Örömódáját és a Szeged hírös város című népdalt ötvözte egy zeneműbe a Dóm téren "spontán" összeálló zenekar hétfő délután. A szegedi szimfonikusokból egybegyűlt banda ezzel a flash mobbal ünnepelte meg a zene világnapját.

A szegedi járókelők meglepetésére

Ludwig van Beethoven

IX. szimfóniájának negyedik tételéből ismert Örömóda harsant fel hétfő délután öt órakor a Dóm téren, melyet a Szeged hírös város című népdallal is megfűszerezett a fogadalmi templom árnyékából váratlanul előbújó zenekar. Október elseje a zene világnapja, ennek tiszteletére tartották meg ezt a rövid koncerttel összekötött flash mobot (magyarul villámcsődületet), melyen képviseltette magát a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának vonós kamarazenekara és szimfonikus zenekara, az Universitas zenekar, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, valamint az Egyetemi Énekkar és városi vegyeskar tagjai közül is néhányan. "Az interneten találtunk egy Spanyolországban készült videót, melyen a zenekar tagjai a semmiből előtűnve adták elő Beethoven örömódáját. Kedvet kaptunk hozzá, hogy mi is megcsináljuk ugyanezt itt Szegeden, a híres helyi dallal színesítve a művet. Az Európai Unió hivatalos himnuszának is megválasztott Örömóda európaiságunkat, míg a Szeged hírös város című népdal helyi kultúránkat vegyítette egybe. Ez a dal ilyen formában még sehol nem hangzott el, így azt hiszem méltó módon ünnepelhettük meg itt a Dóm téren is a zene világnapját" - nyilatkozta portálunknak

Baross Gábor

, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója. A körülbelül nyolcperces zeneművet száznál is több ember állt meg végighallgatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.