Közélet

Orbán: 612 milliárd forint adósságot veszünk át az önkormányzatoktól

Orbán: 612 milliárd forint adósságot veszünk át az önkormányzatoktól

2012. október 27., szombat
Orbán: 612 milliárd forint adósságot veszünk át az önkormányzatoktól

Az ötezer lakosúnál nagyobb települések adósságállományának egy részét is átvállalja az állam, 1956 önkormányzattól összesen 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Fidesz által szervezett, az Önkormányzatok az adósság csapdájában című budapesti rendezvényen.

Tájékoztatása szerint az ötezernél kevesebb lakosú települések adósságát teljes mértékben, "szőröstül-bőröstül" átvállalja az állam, de az ennél nagyobb települések adósságállományának egy részét is átveszi, mégpedig úgy, hogy ezek esetében egyenként - az egy főre jutó helyi adóbevételek alapján - számolják ki az adósságátvállalást. A gazdagabbaknak kisebb mértékben segítenek - jegyezte meg a kormányfő. Beszédében nyomatékosította ugyanakkor: el kell kerülni, hogy újabb önkormányzati adósságok keletkezzenek.

A nagyobb települések adósságának egy részét is átvállalja az állam

Teljes mértékben átvállalja az állam az ötezernél kisebb lakosú települések adósságát - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton. Az ötezer lakosúnál nagyobb települések adósságállományának továbbá egy részét is átvállalják - tette hozzá Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, közölve, hogy ezek esetében egyenként - az egy főre jutó helyi adóbevételek alapján - számolják ki az adósságátvállalást úgy, hogy a gazdagabbaknak kisebb mértékben segítenek.

Orbán: eljött az ideje az adósság elleni harc harmadik részének

A miniszterelnök szerint eljött az ideje annak, hogy a kormány megnyissa az eladósodás elleni küzdelem harmadik frontját, ez pedig a települések megmentése. Orbán Viktor szombaton a Fidesz által szervezett, az Önkormányzatok az adósság csapdájában című budapesti rendezvényen azt mondta: az MSZP-kormányok 2002 és 2010 között programszerűen hajtották végre az ország, az emberek és az önkormányzatok eladósítását, ráadásul ez nem véletlenszerűen történt, mert az ország, az emberek és az önkormányzatok tönkremenetelén néhányan nagyon jól kerestek, olyanok, akik ott voltak az előző szocialista kormányokban vagy azok közelében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.