Sport

Női futball: az ország túlsó felére is győzni megy a SZAK

Női futball: az ország túlsó felére is győzni megy a SZAK

2012. október 4., csütörtök
Női futball: az ország túlsó felére is győzni megy a SZAK

Hosszú útra indul szombat hajnalban a Szegedi AK női labdarúgócsapata: Vasboldogasszony az úti cél, ahol a Nagypáli fogadja Cserenkó Szabolcs együttesét az NB I 8. körének nyitómeccsén.

Az elmúlt alkalommal megszerezte első három pontját a Szegedi AK a BNLC házigazdájaként, és soron következő ellenfele otthonában is győzelemre készül a csapat. Igaz sokórás utazás vár a gárdára, s

Cserenkó Szabolcs

biztosan nem számíthat a hosszabb időre kidőlt

Dudás Diára

és a BNLC ellen kiállított

Kardos Bernadettre

, de a csapat egyértelmű célja minden "alsóházi" csapat ellen kivívni a győzelmet. A vendéglátókkal a tavalyi alapszakaszban mindkét alkalommal 2-0-ra kaptak ki Zimányi Kovács Anikóék, a rájátszásban pedig már nem találkoztak a csapatok, mivel az egykori válogatott védő,

Péter Zoltán

együttese a felsőházban folytatta a küzdelmeket, ahol végül az 5. helyen végzett - előkelő szereplés egy újonctól. A mérkőzéseiket a szomszédos Vasboldogasszony pályáján játszó, eredetileg nagykutasi csapat ugyancsak legutóbb ünnepelhette első győzelmét, a Nyíregyháza otthonában nyertek 5-3-ra. Szereplésük hasonló a SZAK-éhoz, igaz, a zalai csodafalu lányai a BNLC-vel csak ikszeltek (3-3), a Hegyvidéktől és a Feminától szűk vereséget szenvedtek (mindkétszer 0-1), az Astrától nagyobbat (1-5), míg a Viktória és az MTK valósággal lesöpörte őket (mindkétszer 0-11). A két, hasonló játékerőt képviselő csapat szombaton 13 órakor kezdődő mérkőzése kétségtelenül nagy csatát ígér, a győztes ráadásul felzárkózhat a középmezőnyhöz.

A 8. forduló programja:

Páter Fit-Well-Nagypáli - Szegedi AK

szombat 13.00

1. FC Femina - Nyíregyháza Spartacus FC

szombat 15.00

Viktória Trend Optika FC - Hegyvidék SE

vasárnap 12.00

Astra-Bíró-Kert FC - MTK Hungária FC

vasárnap 15.00

BNLC-Csepel - UTE Profisport

vasárnap 15.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.