Közélet

Német nagyvállalatok képviselőivel tárgyalt Orbán Viktor

Német nagyvállalatok képviselőivel tárgyalt Orbán Viktor

2012. október 27., szombat
Német nagyvállalatok képviselőivel tárgyalt Orbán Viktor

A Német Üzleti Fórum keretében a Magyarországon működő legnagyobb német vállalatok képviselőivel tárgyalt szombaton Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyaláson

Matolcsy György

nemzetgazdasági miniszter és

Lázár János

, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár is részt vett. A többek között a Continental Automotive Hungary Kft., a Knorr-Bremse Hungária Kft., az RWE Hungária Kft., valamint a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. vezetőivel folytatott informális megbeszélésen szó volt a magyar kormányzati döntéseknek a vállalati szektorra gyakorolt hatásairól, továbbá értékelték a kormány és a fórumon részt vevő cégek stratégiai partnerségét. A miniszterelnök sajtófőnökének közleménye szerint a felek kifejezték szándékukat, hogy a legnagyobb ipari munkaadókként a magyar gazdaságban fontos szerepet játszó német vállalatok és a magyar kormány rendszeres, informális találkozókon folytatják a párbeszédet, és megvitatják egymás észrevételeit, javaslatait a képzés, a rugalmas foglalkoztatás, a fejlesztési támogatások, az infrastruktúra-fejlesztés és az adópolitika kérdéseiben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.