Közélet

Négyszáz iskolás pattant két kerékre + FOTÓK

Négyszáz iskolás pattant két kerékre + FOTÓK

2012. október 8., hétfő
Négyszáz iskolás pattant két kerékre + FOTÓK

"Állati jó napot" tartottak a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola felsős növendékei. A környezettudatosság és az egészséges életmód jegyében négyszáz diák biciklizett ki Újszentivánra hétfőn reggel.

Rendőri felvezetéssel indult meg közel négyszáz kerékpáros diák a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola udvarából hétfő reggel. A felsős tanulók ezúttal nem az iskolapadban, hanem a friss levegőn tartják a "tanórákat" - Szegedről az Újszentiváni Lovasparkba tekertek, ahol egész napos, színes programokon nevelték őket környezettudatosságra. "Állati jó napnak neveztük el ezt a rendezvényt, amit az állatok világnapja és a nemzetközi madármegfigyelő napok is aktualitássá tettek. Ez alkalomból látogatnak el a felső tagozatos diákok az Újszentiváni Lovasparkba, ahol lovak mellett kutyusok is várják majd őket" - magyarázta

Zalai Edina

, a rendezvény egyik szervezője. A tanulók előtt rendőrök biztosították az utat, ami a reggeli belvárosi csúcsforgalomban a szokásosnál is nagyobb felfordulást okozott: az árvízi emlékműtől több száz méteren állt a kocsisor a Boldogasszony sugárúton. Újszegeden, a Torontál tér környékén is csatlakoztak a diákokhoz, akik délután kettő óráig élvezhetik a lovaspark vendégszeretetét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.