Bulvár

Megfelelően működtek a viharjelzők az idén

Megfelelően működtek a viharjelzők az idén

2012. október 27., szombat
Megfelelően működtek a viharjelzők az idén

Nem volt olyan baleset Magyarország tavain az idén, amelyet a viharjelző rendszer nem megfelelő működése okozott volna - közölte szombaton az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel abból az alkalomból, hogy novembertől szüneteltetik a viharjelzők működtetését.

Mint írták, az elmúlt két évben e rendszerek fejlesztésére 230 millió forintot fordított a katasztrófavédelem, 110 millió forinttal többet, mint az azt megelőző nyolc évben összesen. Az egyik legjelentősebb fejlődés a Tisza-tó környékén volt, itt három állomást üzemeltek be a meglévő kettő mellé. A katasztrófavédelem sikeresnek minősítette a vízi rendészeti őrsökkel közös ügyeleti monitorig rendszert is, amelyet Siófokon, Gárdonyban és Szolnokon valósítottak meg. A korábbinál nagyobb hangsúlyt fektettek a lakosság tájékoztatására is. A jövőbeni fejlesztésekről azt írták: a legfontosabb a Balaton keleti medencéjében lévő régebbi, villanócsöves jelzők LED-esre cserélése, mivel ezek jobban láthatóak, üzemidejük hosszabb és olcsóbb a működtetésük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.