Sport

A szerbek nem fizettek Janicsért, aki közben elhagyta az országot + SZAVAZÁS

A szerbek nem fizettek Janicsért, aki közben elhagyta az országot + SZAVAZÁS

2012. október 31., szerda
A szerbek nem fizettek Janicsért, aki közben elhagyta az országot + SZAVAZÁS

Egyelőre nem érkezett pénz a Magyar Kajak-Kenu Szövetséghez (MKKSZ) a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa országváltásával kapcsolatban, aki közben elhagyta az országot.

Ábrahám Attila

, az MKKSZ főtitkára az MTI érdeklődésére szerdán elmondta: éjfél a határidő, de ha valaki esetleg ma átutalja a pénzt - mondjuk Szerbiából –, akkor elképzelhető, hogy az csak a jövő héten jelenik meg a szövetség számláján.

"Ha nem érkezik meg az általunk kért összeg, akkor automatikusan életbe lép az elnökség múlt heti határozata, azaz hogy nem járulunk hozzá a versenyző országváltásához" - fogalmazott Ábrahám, megerősítve, hogy a nemzetközi szövetség felé november 30-ig kell jelezniük ezzel kapcsolatos döntésüket. Az MKKSZ elnöksége egy hete úgy határozott, hogy felkészülési hozzájárulás címén 150 ezer eurót (42 millió forint) kér a távozó sportolóért, s az összeget bárki befizetheti. Ha ez nem történik meg, a bácskapalánkai születésű, magyar-szerb kettős állampolgár, 30 éves Douchev-Janics Natasának két esztendőt ki kell hagynia, mielőtt újra versenyezhet. Bár férje, a bolgár Andrian Douchev jogán a kajakos Bulgáriában mindenféle engedély nélkül azonnal versenyezhetne, ő egy korábbi nyilatkozatában kijelentette: egyetlen választása Szerbia, és nem kívánja bolgár színekben folytatni a pályafutását. A helyi sajtó az elmúlt napokban arról cikkezett, hogy Szerbia egy villámgyors eljárással honosíthatja Andrian Douchevet, s akkor Douchev-Janics Natasa már jövőre indulhatna a világversenyeken szerb színekben. Közben a Nemzeti Sport szerdai számában arról számolt be, hogy a klasszis kajakos kedden elköltözött Magyarországról, és férjével együtt Szerbia felé vette az irányt. Csonka Gábor, a sportoló menedzsere a lapnak elmondta: Douchev-Janics Natasa úgy döntött, "mindent feléget" maga mögött, mindent elad Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.