Bulvár

Marhahúsos gyógyszert és chipet kaptak a jaguárkölykök + FOTÓK

Marhahúsos gyógyszert és chipet kaptak a jaguárkölykök + FOTÓK

2012. október 4., csütörtök
Marhahúsos gyógyszert és chipet kaptak a jaguárkölykök + FOTÓK

Átestek első féregtelenítésükön, és az azonosításukat szolgáló chipet is megkapták a Szegedi Vadaspark kis jaguárjai csütörtökön. A hat és fél hetes kölyköket először mutatták be a nyilvánosságnak, nemsokára Marosvásárhelyre költöznek majd.

Először mutatkozott be a nyilvánosság előtt a Szegedi Vadaspark két új üdvöskéje: az alig másfél hónapos, fekete jaguárkölykök csütörtök délben kapták meg első féreghajtó gyógyszerüket, megméredzkedtek és az azonosításukra szolgáló mikrochipet is beadták nekik. A nagyobbik, hím jaguár 3 kiló 96 dekát nyomott, nőstény testvére fél kilóval könnyebb, 3 kiló 48 dekagrammot mutatott alatta a mérleg. Hősiesen, egy méretüknél magabiztosabb morgással tűrték az oltást, majd a vadaspark munkatársával közös fotózást is vállaltak. A jaguárkölykök augusztus 17-én születtek. Anyjuk, a foltos Kiara a német Halle-i Állatkertből származik, míg apjuk, a fekete Negro a Nyíregyházi Állatparkból érkezett 2007-ben, az akkor épült jaguár-kifutóba. Már az ellési időszak kezdetén különválasztották őket egymástól, a hím ugyanis sokszor veszélyt jelenthet a kicsikre. 2-3 hónaposan elég nagyok lesznek a kölykök ahhoz, hogy a külső kifutóba engedjék őket, az apa és anyaállat a kicsinyeivel felváltva lesz látható. A

nyáron bemutatott hópárduckölykökhöz

hasonlóan a kis jaguárok is nagy népszerűségre számíthatnak. "Egyelőre a Szegedi Vadaspark gondozói törődnek a kölykökkel, egy év múlva azonban szaporítás céljából egy másik állatkertbe költöztetjük őket. Már felvettük a kapcsolatot a Marosvásárhelyen lévő parkkal, amely igényt tartott a kis jaguárokra. Csak tenyészkihelyezésre érkeznek majd az állatok, a tulajdonjog nálunk marad" - mondta

Veprik Róbert

, a vadaspark igazgatója. Szeged mellett Nyíregyházán tekinthetünk meg egy párt a jaguárokból, így igazi kuriózumnak számítanak a kölykök. Egy darabig nem is láthatunk itt újabb almot, néhány évig ugyanis fogamzásgátlással állják útját az ellésnek, ezzel megkímélve a nőstényt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.