Közélet

Már épül a kalandpark a Laposon + FOTÓK

Már épül a kalandpark a Laposon + FOTÓK

2012. október 6., szombat
Már épül a kalandpark a Laposon + FOTÓK

Közel két hektár területű kalandpark épül hamarosan az újszegedi Laposon. A munkaterület egy részét már körbekerítették, és megkezdődtek a munkálatok, ha minden jól megy, tavasz végére megnyitja kapuit az extrémebb szórakozásra vágyók előtt.

Kerítéssel választották le az újszegedi Lapos egy részét a napokban, és szorgos munka folyik a fák között is: drótköteleket erősítenek a törzsekhez, rámpákat eszkábálnak. A nemrég felújított,

családbarát szabad strand

szomszédságában a mozgás szerelmesei egy extrémebb környezetben is kipróbálhatják magukat: tavasz végére egy egyedi kialakítású kalandpark várja majd a fiatalokat és időseket egyaránt. "Kötélpályákat, játékvárat, különböző gyerekjátékokat, mászófalat és mászófát, valamint csapatépítő elemeket is kialakítunk a két hektáron kiépülő park területén. Építkezés közben igyekszünk maximálisan alkalmazkodni a környezethez, a fák semmilyen kárt nem szenvednek majd" - nyilatkozta portálunknak

Kis Judit

, az épülő kalandpark vezetője. A környezet mellett a Tisza partján horgászókat sem kívánják háborgatni, akik továbbra is szabadon látogathatják a területet. Mindamellett a park kisgyermektől a nagymamáig bárkit szívesen lát, hiszen a kiépített játéktér bárki számára szórakozást jelenthet. "Gyermektől a nagyszülőig minden korosztály jól szórakozhat itt, a pálya bizonyos részeit például a nagymama unokájával együtt is teljesíteni tudja. Aki pedig elfáradt, az új erőre kaphat a bejárat mellett felépülő büfénél, melynek két terasza lesz, így a strand felől érkezők és a kalandparkban lévők is igénybe tudják venni" - mutatta be a parkot Kis Judit, hozzátéve: a városra nyíló festői látképe és a Tisza szomszédsága különleges hangulatot ad ennek a területnek, melyet figyelembe véve alakítják egyedivé a parkot. Az Ativizig biztonsági előírásainak megfelelően a parknak nem okoz majd gondot a folyó megemelkedett vízszintje sem, a legtöbb eleme bontható és menekíthető lesz vészhelyzet esetén. Átadását azonban nagyban befolyásolja az időjárás és az esetleges áradás - ideális esetben már tavasz végén meghódíthatják a kötélpályákat az első vendégek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.