Közélet

Lemondásra szólította fel Hoffmann Rózsát a Jobbik

Lemondásra szólította fel Hoffmann Rózsát a Jobbik

2012. október 6., szombat
Lemondásra szólította fel Hoffmann Rózsát a Jobbik

Lemondásra szólította fel Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkárt a Jobbik, miután pénteken kiderült, hogy a kormány 2014 elejére halasztja a pedagógusok 2013 szeptemberére tervezett béremelését.

Dúró Dóra,

az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt tartott szombati sajtótájékoztatóján azt mondta: ezen a héten Hoffmann Rózsa "újabb hazugságára derült fény", és "kiderült, hogy a kormány semmibe veszi a pedagógusokat". A politikus annak a véleményének is hangot adott, hogy ha elmarad a béremelés, akkor jövő szeptembertől a pedagógusoknak csökken a fizetésük, ugyanis a köznevelési törvény felemeli az óraszámukat, vagyis többet kell dolgozniuk ugyanannyi pénzért. Dúró Dóra kijelentette: pártja minden segítséget megad a pedagógusoknak, hogy minél hamarabb megvalósuljon a béremelés és a számukra beígért életpályamodell. Kérdésre válaszolva emlékeztetett arra, hogy a Fidesz a 2010-es választásokat megelőző kampányában a pedagógusok erkölcsi és anyagi megbecsülésének növelését ígérte.

Matolcsy György

nemzetgazdasági miniszter pénteken jelentette be: az önkormányzati rendszer átalakításánál a központi kormányzat által átvett iskolák, kórházak, illetve a járási rendszer bevezetése révén nagyjából 22 ezerrel csökken a közszféra létszáma 2013-tól. A kormány a tanári fizetések 2013. szeptember 1-jei emelését 2014 elejéig elhalasztja, amivel 73 milliárd forintot takarít meg. Ha 2013-ban a tervezett egy százaléknál nagyobb lesz a gazdasági növekedés, akkor visszahozzák a korábbi időpontot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.