Bulvár

Hummer gázolt halálra motoros rendőrt Apátfalvánál (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

Hummer gázolt halálra motoros rendőrt Apátfalvánál (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

2012. október 11., csütörtök
Hummer gázolt halálra motoros rendőrt Apátfalvánál (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

Elhunyt az a motoros rendőr, akit egy német rendszámú Hummer ütött el Apátfalván. A menekülő gázolóra többször rálőtt egy másik egyenruhás.

Szanka Ferenc

elmondta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 12.45-kor közlekedési ellenőrzés céljából állítottak meg négy terepjárót. Az egyik Hummer vezetője ráhúzta gépkocsiját az egyik motoros járőrre, majd megpróbált elmenekülni. A másik motoros rendőr, a 34 éves

Kenéz Imre

törzszászlós megelőzte, egy kereszteződésnél leszállt járművéről, letámasztotta azt, mert meg akarta állítani Hummert, a terepjáró azonban elütötte. A rendőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben elhunyt - tudatta a szóvivő. A menekülő járműre a rendőrök több lövést leadtak, ezek közül négy a német sofőrt el is találta. A férfit súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol rendőrök őrzik - közölte Szanka Ferenc. A férfi ellen emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el, mivel az áldozat intézkedő rendőr volt - mondta az ügyészségi szóvivő. A rendőrmotor a terepjáró alá szorult, az Ady Endre és a Széchenyi utca kereszteződésében mindenfelé az összeroncsolódott jármű darabjai hevertek - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. A rendőrök a tragédia helyszínét lezárták, körbekerítették, a forgalmat elterelik. A balesetben nem érintett másik három terepjárót a tragédia helyszínétől 100-150 méterre állították meg; az autókat, csak úgy mint a gázoló terepjárót kábítószer-kereső kutyákkal vizsgálták át. A történtek szemtanúi nem nyilatkozhattak, a helyszínen látottak alapján a német autók azonban az országhatár irányából érkeztek. Csongrád megyében szerdán kezdődött fokozott közúti ellenőrzési akció, a terepjárókat ennek részeként állíthatták meg. A történtek miatt a rendőrségi épületekre országszerte gyászlobogót, a rendőrautókra gyászszalagot tűztek ki.

A Makói VTV tudósítása:

http://www.youtube.com/watch?&v=YbKh-LoKjx8

Korábban írtuk:

Csütörtök kora délután egy négy Hummer terepjáróból álló konvoj egyik járműve elütött egy motoros rendőrt a 43-as főúton, Apátfalva külterületén. Ennyi a biztos információ, ezt követően homályos értesülések vannak. A pontos körülményekről és a rendőr állapotáról egyelőre nincs hír, a bővebb részletekkel később jelentkezünk! 16 óra előtti információk szerint száguldozó Hummereket mértek be a traffipaxoló rendőrök a motoros járőröktől, akik üldözőbe vették a katonai járműveket, majd amikor az egyikük előzni próbált, az elől haladó terepjáró elgázolta. Beszámolók szerint amikor társa segíteni akart az elgázolt rendőrnek, az egyik sofőr vágóeszközzel a kezében szállt ki a kocsiból, emiatt önvédelmi célból a rendőrök több figyelmeztető lövést is leadtak. 15 óra utáni értesülések szerint az egyik nagy országos kereskedelmi televízió operatőre próbált felvételeket készíteni a konvoj másik három járművéről, de a német sofőrök hevesen tiltakozva próbálták ezt megakadályozni, illetve kutyával közeledtek a sajtókolléga felé. rendőri fellépésre a németek visszakoztak. Nem sokkal később megérkezett a helyszínre Lukács János megyei rendőrfőkapitány.

Valami történt Apátfalvánál

Az első hírek szerint a rendőrt lelőtték és áthajtottak rajta, majd ezt cáfolandó olyan információk láttak napvilágot, hogy négy német rendszámú Hummer terepjáró haladt Szeged felé, aminek valószínűleg felvezetést biztosítottak a motoros rendőrök, s nem tudni pontosan a baleset. A legutolsó hírek minden korábbinak ellentmondva azt állítják, hogy az egyik Hummer körözött lehetett, s az ezt megállítani igyekvő rendőr fellépésekor történt a baleset. A sérült rendőr ellátására mentőhelikopter és rohamkocsi is érkezett a helyszínre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.