Sport

Labdarúgás: hiába vezetett, Üllőn is kikapott a Volán

Labdarúgás: hiába vezetett, Üllőn is kikapott a Volán

2012. október 21., vasárnap
Labdarúgás: hiába vezetett, Üllőn is kikapott a Volán

Harmos gólja révén a nagyszerű első félidőt produkáló szegediek sokáig vezettek idegenben, ám a kihagyott helyzetek végül megbosszulták önmagukat, a végjátékban fordított az Üllő.

Az NB III Alföld csoport 10. fordulójában:

Üllő SE - Tisza Volán SC Szeged 2-1 (0-1).

Üllő, 100 néző, vezeti: Takács Tamás (Csonka Bence, Czirbuly Mátyás).

Üllő:

Szabó - Farkas T., Popon, Minárik, Hollauer, Simon (Jász-Pap 84'), Poncok, Vizi, Király, Borbély, Szűcs (Gál 65'). Vezetőedző: Peller Gábor.

Szeged

: Dongó - Pénzváltó, Vida, Farkas M., Grünvald (Heredea 56'), Buzási, Puhalák, Szilágyi, Beretka (Varga M. 68'), Harmos, Kazi (Füle 84'). Vezetőedző: Halkó Pál.

Gólszerző:

Szűcs R. (49'), Király A. (86'), illetve Harmos Zs. (17') Halkó Pál:

"Három szakaszra tudom osztani a mérkőzést. Az első félidőben jól játszottunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos csak egyet értékesítettünk. Ebben az időszakban akár meg is nyerhettük volna a meccset a játék képe alapján. A félidőben külön kértem a futballistákat, ne maradjunk az öltözőben, erre rögtön a második felvonás elején hatalmas ziccert puskáztunk el, majd erre megkaptuk az egyenlítő találatot. Ráadásul félórás kihagyás volt megfigyelhető a csapatnál, ebben a második szakaszban pontatlanul, szervezetlenül játszottunk, s fizikálisan is alulmaradtunk, amit annak tulajdonítok be, hogy sokan sérülten vállalták a szereplést. Ki kihúztuk ezt a harminc percet, majd az utolsó negyedórában újra ziccerek sokaságát teremtettük meg a hazaiak kapuja előtt. Sajnos általában öncélú megoldásokat választottunk, így nem tudtunk élni a lehetőségekkel, kétszer is a gólvonalról mentettek az üllőiek. A végén aztán ők szerezték meg a győztes gólt, pedig egészen addig fel sem merült bennem, hogy kikaphatunk. Azt kell mondjam, ismét egy gyengébb játékerőt képviselő alakulat vert meg bennünket. Problémának érzem, hogy egy tizenöt centivel kisebb átlagmagasságú együttestől két fejesgólt kaptunk. A krónikához tartozik az is, hogy bár a játékvezetőt két tökéletesen működő asszisztens segítette, összességében sok apró tévedéssel sújtotta gárdánkat, indokolatlan szabadrúgásokat adott az üllőieknek, minek következtében a reméltnél jóval kevesebb támadást tudtunk vezetni. Emellett egy sportszerű mérkőzésen teljesen feleslegesen öt sárga lapot adott játékosaimnak. Jövő héten a Gyulát fogadjuk, mely nagyobb játékerőt képvisel, mint az Üllő. Csak akkor tudjuk őket legyőzni, ha úgy futballozunk, mint most az első félidőben, s berúgjuk a helyzeteinket."

Online közvetítésünk:

90. perc:

Véget ért az összecsapás, a hazaiak boldogok, a szegedieknek pedig marad a tanulság: a kidolgozott helyzeteket muszáj értékesíteni, különben büntet az ellenfél. Sorozatban negyedik meccsét veszítette el a Volán, mely 5 pontjával továbbra is a tizenharmadik az NB III Alföld csoportban.

86. perc:

GÓÓÓL 2-1!

Óriási rohanásba torkollott a hajrá, amiből úgy tűnik, a hazaiak jöttek ki jobban. Számtalan lehetőség adódott mindkét kapu előtt, de gólt az Üllő szerzett: egy szöglet után a jobb kapufa tájékán üresen hagyott Király András 1 méterről bólintott Dongó hálójába.

81. perc:

Végre egy ígéretes kék-fekete kombináció! Varga Martin kitűnően vette észre az induló Harmost, elé tálalt, a támadó középen tört kapura, ám elfáradt a végére, így hazaadásszerű lövését könnyedén hatástalaníthatta Szabó Gábor portás.

76. perc:

Nagy nyomás alatt a Tisza-partiak kapuja, amikor az utolsó negyedórára fordultunk. Buzási gáncsolásért kapott sárgát, s egy 30 méterről gyorsan elvégzett üllői szabadrúgás kerülte el centikkel a vendégek ketrecét. Most nem érezni a gólt a mieinkben, de bízzunk benne, lesz még fordulat ezen a találkozón.

70. perc:

A támadósorban is frissített Halkó Pál, a három pont megszerzésének reményében Beretka Péter helyére az ifjú, nagyon tehetséges Varga Martin érkezett. Persze hátul is oda kell figyelni, óvjuk azért az egy pontocskát is, srácok - egy fejpárbaj végén Dongó kapitány fantasztikusan vetődve, a kezét szinte megnyújtva csípte el a labdát.

64. perc:

Még mindig az üllőiek szorongatnak, nem nagyon tudnak akciókat vezetni a látogatók. Egy hazai fejes ebben a pillanatban éppen csak célt tévesztett...

58. perc:

Továbbra is sok a hiba a vendégek játékában, folyamatosak a labdavesztések a pálya középső harmadában, ezekből gyors támadásokat tud indítani az Üllő, mely továbbra is intenzívebben játszik, fölényben futballozik. A kék-feketék megpróbálnak visszatalálni a helyes útra, szándékaikat egy csere is jelezte: Grünvald Attilát Heredea Máté váltotta, aki egy hete Kecskeméten remek teljesítménnyel mutatkozott be.

52. perc:

Sajnos úgy tűnik, az öltözőben maradt a Volán, Halkó Pál irányításával igyekszik rendezni sorait a látogató.

49. perc:

GÓÓÓL 1-1!

Érvényesült a labdarúgás örök törvényszerűsége, a kimaradt helyzetet találattal büntette az ellenfél. Az ellenakció végén Szűcs Richárd került a szegedi kapu elé, s ügyesen fejelt Dongó hálójába.

48. perc:

Beretka Péter előtt adódott ajtó-ablak ziccer, ám ő senkitől sem zavartatva a hazai kapus kezébe bólintott.

46. perc:

A hátrányban lévő Üllő kezdte meg a második felvonást. A szegedieknek már csak negyvenöt percet kell kihúzniuk, hogy meglegyen az olyannyira áhított siker. De ne is beszéljünk kihúzásról, hiszen ugyanazt az attraktív, támadó jellegű futballt várjuk a mieinktől, amit a szünet előtt bemutattak.

SZÜNET!

45. perc:

Meddő hazai próbálkozásokkal zárult az első felvonás, melynek során az energikusabban és látványosabban focizó vendégek megérdemelten jutottak előnyhöz. Több helyzetet is kidolgoztak a mieink, ezek közül egyet Harmos révén értékesítettek így, így 0-1-nél vonulhattak pihenni a csapatok.

43. perc:

Szegedi szöglet után elképesztő fejpárbaj az üllői kapu előtt! Vida bólintását a gólvonalról mentették a hazaiak, majd Buzási Péter stukkolhatott, egy méterrel fölé. Nagy lehetőség maradt ki ismét. Fontos azonban leszögezni, hogy dicséretesen futballozik a kék-fekete legénység, magabiztosan őrzi előnyét.

40. perc:

Egyre jobban megélénkül a hazaiak játéka, most már egyértelműen ők kezdeményeznek többet. Vida Gergely ebben a pillanatban pompás mozdulattal állított meg egy támadást, az ezt követő szögletet pedig Dongó Dénes biztos kézzel húzta le.

34. perc:

Nagy erőket mozgósít az egyenlítésért az Üllő, de eddig szerencsére jól áll a lábán a mieink hátsó alakzata. Az imént jobbról ívelték középre a labdát a Pest megyeiek, s az egyik játékosuk a hálóba is talált, de túlságosan nem örülhettek emiatt, mert lendült az asszisztens zászlaja, s a játékvezető - teljesen jogosan - les miatt szabadrúgást ítélt kifelé.

29. perc:

Gól után kapufa, Harmos Zsolt nagyon él ezen a találkozón! Labdaszerzés után Kazi indította az alacsony támadót a jobb szélen, ő becselezte magát a tizenhatoson belülre, az ötös sarkáról durrantotta rá, a zsuga a bal kapufa külső éléről pattant az alapvonalon túlra. Közel jártunk a második gólhoz!

22-23. perc:

Szilágyi Norbertet lökték fel az üllőiek 25 méterre a kapujuktól. Harmos félmagasan lőtte meg a szabadrúgást, amit fejjel mentettek a hazaiak, majd támadásban maradtak a mieink, de végül az oldalvonal mellett már győzött a túlerő, labdát veszítettek a kék-feketék. Az előny azonban az övék, van tehát okunk az örömre!

17. perc:

GÓÓÓL 0-1!

Vezet a Tisza Volán SC Szeged, megtört tehát a három mérkőzés óta tartó góltalansági sorozat, s eredményre vezettek a mai elszánt rohamok. A jobb szárnyon a szögletzászló környékén csak fault és sárga lap árán tudták feltartóztatni a hazaiak Kazi Lászlót. A megítélt szabadrúgást Harmos Zsolt mesterien csavarta befelé, s a bogyó a tömegen átkígyózva a kapu jobb oldalába vágódott. Nagyon vártuk már az Angliából nyáron hazatért Harmos szabadrúgásgóljait, íme, megérkezett az első.

12. perc:

A jobb oldalon aktív az Üllő és a Szeged is. Egy hazai beívelést Hollauer Balázs fejelhetett meg a tizenegyespont tájékán, ám a bólintás elment keresztbe, majd válaszként Pénzváltó Bence nyargalt előre, centerezése azonban pontatlannak bizonyult, egy méterrel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret, lemaradtak róla a belül érkező társak.

6. perc:

Mindkét együttes harcosan, kezdeményezően futballozik, eddig jó meccset láthatunk. Harmos kapott sárgát az imént egy a jobb oldali oldalvonal mellett elkövetett szabálytalanságért.

2. perc:

A szegediek előtt adódott az első lehetőség, azaz egyáltalán nem feltartott kézzel léptek pályára a kék-feketék, bátran indították a találkozót. Jobb oldali akció végén Harmos Zsolt, majd Beretka Péter előtt adódott ígéretes lehetőség, ám lövés helyett mindketten a passzt választották, így végül a védők fel tudtak szabadítani.

1. perc:

A hazai együttes zöld felsőben és zöld nadrágban, a szegediek a hagyományos kék-fekete szerelésben futottak ki a pályára, kitűnő pályán nagyszerű időben kezdődött meg a mindkét fél szemszögéből roppant fontos mérkőzés.

14.25:

Köszöntjük Önöket a 10. forduló zárómérkőzéséről, ahol az Üllő a Tisza Volán SC Szegedet fogadja. A mieink sajnos igencsak tartalékosak, hiszen sérülés miatt Rácz Dezső, Dargó Balázs, Szélpál Tamás, Péter-Szabó Tamás, Mucsi Máté és Kormányos Kolos is hiányzik a csapatból.

A találkozó elé:

A 10. fordulóból csak egy mérkőzés maradt vasárnapra, a szegediek üllői vendégjátéka. A tabellát jelenleg a 22 pontos Dunaharaszti vezeti a 20 pontos Monor és Tököl előtt, a hazai együttes pedig 16 pontjával az ötödik, tehát csak győzelemmel tapadhat az éllovas hármasra. Ami a mieinket illeti, 5 pontjuk a tizenharmadik helyhez elegendő, s nemcsak a túlélést jelentő hatodik pozíció van tőlük rendkívül messze (a hatodik Gyula már 16 ponttal áll), de még a tizenkettedik Makó is négy egységgel többet gyűjtött náluk. Hatványozottan igaz tehát

Halkó Pál

együttesére, hogy csak és kizárólag a diadal jelenthet kapaszkodót! Ezért utaznak a kék-feketék Pest megyébe!

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.