Sport

Labdarúgás: nem bírt a Makó a Gyulával

Labdarúgás: nem bírt a Makó a Gyulával

2012. október 14., vasárnap
Labdarúgás: nem bírt a Makó a Gyulával

Két olyan együttes találkozott vasárnap Makón, mely fájó vereséget követően győzelemmel akart bizonyítani szurkolóinak. Egyikük terve sem vált valóra.

A Maros-partiak az NB III Alföld csoport előző fordulójában 2-0-ra kaptak ki Üllőn, ezzel pedig rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a többi Csongrád megyei csapattal egyetemben, mivel egyre távolabb sodródtak a túlélést jelentő első hat helytől. A Gyula odahaza kapott ki 2-0-ra a címvédő Dunaharasztitól, így a Békés megyeiek is annak tudatában kezdték meg makói mérkőzésüket, hogy amennyiben vesztesként hagyják el a játékteret, szezon előtti vérmes remények ide vagy oda, pillanatnyilag akár ki is csusszanhatnak az első hatból. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, többet birtokolták a labdát, s lehetőségeket is elsősorban ők alakították ki. A 25. percben

Claudiu Dragan

fejjel vezetést is szerzett együttesének, miután már több gyulai helyzet is kimaradt. Szerencsére nem kellett sokáig várni az egyenlítésre, hiszen a 32. percben

Bánóczki Dániel

pazar beadását

Erős Dávid

gyönyörűen csúsztatta a hálóba. A szünetig már nem esett több találat, sőt, a második játékrészben is érintetlenek maradtak a hálók. Hatalmas küzdelem dúlt a pályán, egyenlő erők feszültek egymással szembe, egész egyszerűen nem bírtak egymással a csapatok. A végén még a Makó kis szerencsével kicsikarhatta volna az oly fontos sikert, ám

Magyar György

bólintása 83. percben a felső lécen csattant, így maradt az 1-1. A döntetlen igazságos, ám egyik félnek sem kedvező, hiszen jelen állás szerint bizony egyikük sincs már az első hat között... A jövő héten a Makó megyei rangadót vív a Mórahalommal,

Bány Tamás

csapata lép pályára vendégként október 20-án (szombaton) 14.30-kor. A gyulaiak ugyanekkor a bajnokesélyes Monort fogadják.

Az NB III Alföld csoport 9. fordulójában:

Makó FC - Várfürdő-Gyulai Termál FC 1-1 (1-1).

Makó, 200 néző, vezette: Janitz Gergő (Szabados Bence, Berendi Tamás Csaba).

Makó:

Czirbus - Kulacsik (Nagy A. 80'), Rakonczai, Gellér, Zámbori, Bánóczki, Magyar, Horváth K., Bakos (Bány 69'), Tóth A. (Horváth G. 60'), Erős. Játékos-edző: Bány Tamás.

Gyula:

Harman - Okos, Wéber, Vincze, Kovács (Valentényi 86'), Nagy G., Dócza, Bálint, Laurinyecz, Bagó, Dragan. Vezetőedző: Popovics Ladislau Pavel.

Gólszerzők:

Erős D. (32'), illetve C. Dragan (25') Bány Tamás:

"Az első félidőt sajnos átaludtuk. A második felvonásban már sokkal jobban játszottunk, ha ezt a formát állandósítottuk volna a 90 percre, akkor a győzelem is meglehetett volna..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.