Sport

Labdarúgás: kétgólos hátrányból mentett pontot az Algyő

Labdarúgás: kétgólos hátrányból mentett pontot az Algyő

2012. október 6., szombat
Labdarúgás: kétgólos hátrányból mentett pontot az Algyő

A tizenharmadik helyen tanyázó újszegediek a második Algyő ellen folytatták nehéz sorozatukat, próbáltak javítani az ásotthalmi 2-6 után. Úgy tűnt, óriási bravúrral sikerül is két vállra fektetniük a favoritot, ám az utolsó pillanatokban kétgólos előnyt engedtek ki a kezükből.

Jó passzban érkezett a Kertész utcába az algyői együttes, mely 16 pontjával a tabella második helyét foglalta el a 8. forduló előtt.

Takács Zoltán

legénysége a 12 gólos

Hadár Attila

vezetésével eddig nagyszerűen muzsikált a pontvadászatban, hiszen öt győzelem mellett csak Csongrádon maradtak alul 2-1-re, illetve Tápén végeztek 2-2-re. A házigazda ellenben mindösszesen 6 pontnál tartott a hétvége előtt, hiszen három vereség és ugyanannyi döntetlen mellett csak egy sikerre futotta erejéből.

Pálfy Zoltán

tanítványai ráadásul múlt héten beleszaladtak egy nagyobbacska pofonba is, miután 6-2-re kaptak ki Ásotthalmon. Akármilyen nehéznek is ígérkezett tehát ez a szombat délutáni hazai ütközet, mindenképpen igyekeztek javítani. A hazaiak elsősorban a biztonságot tartották szem előtt, igyekeztek tördelni, lassítani a játékot, hogy kihúzzák a látogatók méregfogát. Elképzelésük érvényesült is, hiszen nem tudott döntő fölényt kiharcolni az Algyő, sőt, a 30. percben az UTC szerzett vezetést.

Tari Tamás

száguldott el a bal szárnyon egy kontratámadást vezetve, majd középre adott, s az érkező

Szűcs József

lövésébe

Szűcs Marcell

portás csak belekapni tudott; 1-0. A fordulást követően hatalmas lendülettel és elánnal esett neki ellenfelének a hátrányban lévő gárda, ám talán túlságosan is fellazult, amiért újabb góllal fizetett. Az 56. percben Tari indította

Bokányi Ádámot

egy villámgyors kontrára, ő az alapvonalig jutott, majd centerezett, a berobbanó

Gajdacsi Mátyás

pedig a kapust megelőzve fejelt a hálóba; 2-0. Előnyük tudatában nyugodtan fociztak már Gonda Lászlóék, úgy tűnt, meglesz a nagy bravúr, a forduló meglepetése. Négy-öt csatárral rohamozott az Algyő, de nem tudott a hálóba találni, sőt, a 80. percben gyakorlatilag reménytelenné vált a helyzete: a játékvezető reklamálásért a csereként beállt

Hadár Attilát

és

Takács Rolandot

is kiállította. Hamarosan a hazaiak is megfogyatkoztak, hiszen a 85. percben

Tombácz Gábor

második sárga lapja már pirosat ért. Így is biztosnak látszott az újszegedi győzelem, de a látogatók azért nem adták föl. A 90. percben

Daróczi László

a tizenhatos bal sarkáról vert be egy szabadrúgást, s szépített; 2-1. A ráadásban labdát veszítettek a Kertész utcaiak, s ezúttal középről végezhetett el szabadrúgást Takács Zoltán gárdája. Újra Daróczi állt a labda mögé, s ismét nem ismert kegyelmet; 2-2. Két találatával a sírból hozta vissza az Algyőnek az egyik pontot, Béry Istvánék pedig elsősorban magukat okolhatják, hogy kiengedték kezükből a sikert. Ami a folytatást illeti, október 13-án (szombaton) 14.30-kor az Algyő az újonc FK 1899 Szegedet látja vendégül, míg az UTC egy nappal később ugyancsak 14.30-kor a Sándorfalva otthonában lép pályára.

A megyei I. osztály 8. fordulójában:

Ujszegedi TC - Algyő SK 2-2 (1-0).

Újszeged, Kertész utca, 200 néző, vezette: Fülöp István Zoltán (Juhász Mihály, Stetakovic Mario).

UTC:

Béry - Péczely, Deák, Tombácz, Drágity (Kovács 88'), Bokányi, Szűcs J., Gonda L., Gajdacsi, Szanka (Dobi 60'), Tari (Papdi 83'). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.

Algyő:

Szűcs M. - Makai (Balogh N. 65'), Sebők, Gonda A., Daróczi, Takács R., Pataki, Orosházi (Hadár 62'), Farkas (Koza 82'), Hegedűs, Bodgán (Kiss 70'). Vezetőedző: Takács Zoltán.

Gólszerzők:

Szűcs J. (30'), Gajdacsi M. (56'), illetve Daróczi L. 2 (90', 91')

Kiállítva:

Tombácz G. (85'), illetve Hadár A. és Takács R. (80') Pálfy Zoltán:

"Amit elterveztünk, kilencven percig tökéletesen működött. Megnyert meccset buktunk el saját hibánk miatt. Ez a hajrá harakirivel ért fel számunkra."

Takács Zoltán:

"Felelőtlen játékosaim meg fogják kapni a piros lapokért az eltiltást, de arra kíváncsi vagyok, hogy ezért a minősíthetetlen játékvezetésért hány meccsre tiltják el a bírót."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.