Sport

Labdarúgás: hozta a kötelezőt az Ásotthalom a SZVSE ellen

Labdarúgás: hozta a kötelezőt az Ásotthalom a SZVSE ellen

2012. október 14., vasárnap
Labdarúgás: hozta a kötelezőt az Ásotthalom a SZVSE ellen

A múlt héten visszaszerzett első helyezését a szegedi vasutasok ellen hazai pályán igyekezett megerősíteni az előző két szezon bronzérmese, az ásotthalmi együttes. Baji Renátóék küldetése sikerrel is zárult.

A Kiskundorozsma vásárhelyi, valamint az Algyő újszegedi pontvesztése (botlása) lehetőséget adott arra az Ásotthalomnak, hogy újra a tabella élére ugorjon. A sárga-feketék ezt egy hete fő gólvágójuk, Baji Renátó találata révén el is érték, miután a Felső Tisza part számukra szokatlan műfüves pályáján 1-0-ra verték az újonc FK 1899 Szegedet. A régi-új listavezetőre a megyei I. osztály 9. fordulójában a Szegedi VSE várt, mely a legutóbbi játéknapon hazai környezetben szenvedett fájó, 2-1-es vereséget a Nagymágocstól úgy, hogy ziccerek tömkelegét puskázta el. A szegediek mindenképpen javítani akartak, de - valljuk be - nem ők számítottak a mérkőzés esélyesének... A hazai gárda érvényesítette is a papírformát, hiszen végig magabiztosan futballozva 4-1-re verte ellenfelét.

Szűcs Krisztián

20 méteres, pompás szabadrúgással szerzett vezetést az első negyed óra végén, majd kicsit visszavettek a tempóból, de aztán szünet után jöttek sorban az újabb találatok

Baji Renátó

és

Rencsár József

jóvoltából. Egyedül a negyedik gól körülményeit vitatták a vendégek, ekkor egy rövid felszabadítás után

Bogdán Péter

25 méterről szenzációsan ágyúzta vissza a bogyót kapásból, az a felső lécről vágódott le, a játékvezető szerint a gólvonal mögé (a vasutasok nem feltétlenül értettek ezzel egyet). Mezőnyben egyébként nem futballoztak rosszul Ágostonék sem, sőt, veszélyes kontrákat is vezettek, de védelmi megingásaikat, egyéni és csapatszintű hibáikat rendbe büntette a favorit. 4-0-nál, a hajrában tudtak csak szépíteni a szegediek, a 16 esztendősen élete első felnőttmeccsét játszó

Szántó Dániel

révén. Ami a folytatást illeti, az éllovas Ásotthalom október 21-én (vasárnap) 14.30-kor a Nagymágocsot fogadja, s folytathatja győzelmi sorozatát, míg a SZVSE-re ismét roppant nehéz feladat vár, hiszen ugyanebben az időpontban az Algyőt látja vendégül.

A megyei I. osztály 9. fordulójában:

Ásotthalom TE - Szegedi VSE 4-1 (1-0).

Ásotthalom, 300 néző, vezette: Wittmann János (Szlavikovics Attila, Pataki Győző).

Ásotthalom:

Ábrahám - Németh P. (Baji Sz. 75'), Szűcs K., Rencsár, Vastag B., Csáki (Kothencz 65'), Kiszner (Szlobodnyik 72'), Hatvani (Frank 70'), Bogdán, Baji R., Patarcic (Török 64'). Vezetőedző: Hevesi Tibor.

SZVSE:

Pluhár - Ágoston, Pécsek (Bálint 70'), Márkus, Nagypál, Papp Á., Németh V. (Szántó 65'), Busa (Bagi 65'), Hegyesi Zs., Szalma (Kozma 80'), Árva (Balogh 83'). Vezetőedző: Berki István.

Gólszerzők:

Szűcs K. (14'), Baji R. (56'), Rencsár J. (58'), Bogdán P. (80'), illetve Szántó D. (83') Hevesi Tibor:

"Úgy érzem, végig mi irányítottunk. Sok helyzetet dolgoztunk ki, s most ezekből többet sikerült is értékesítenünk. Közönségszórakoztató játékkal nyertünk."

Berki István:

"A jobb és erősebb csapat megérdemelten győzött. Próbáltunk kicsit védekezőbb felfogásban játszani, ami csapatunknak nem az erőssége. Pozitívum, hogy a 16 esztendős Szántó Dániel góllal mutatkozott be a felnőttek között, gratulálok neki."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.