Sport

Labdarúgás: Munkácsyval töltődött Kecskemét előtt a Volán + FOTÓK

Labdarúgás: Munkácsyval töltődött Kecskemét előtt a Volán + FOTÓK

2012. október 12., péntek
Labdarúgás: Munkácsyval töltődött Kecskemét előtt a Volán + FOTÓK

Gödörben a Tisza Volán SC Szeged, Buchholcz Gábor helyett vasárnap Halkó Pál szakosztályvezető irányít. Kőkemény ellenfélnél vendégeskednek a kék-feketék, de a kátyúból csak bravúrok ragadhatják ki a szekeret.

A Monor elleni balszerencsés vereség és az azt követő edzőváltás után ez a hét elsősorban a mentális felkészülésről szólt az NB III-as szegedi labdarúgócsapatnál. A fiúk igyekeztek magukat túltenni a történteken, s csak az előttük álló feladatokra koncentrálni. A hangulat javítását és a közösség összekovácsolását olyan programok szolgálták, mint például a Munkácsy-kiállítás csütörtöki megtekintése.

Online

Vasárnap 15 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Kecskeméti TE II. - Tisza Volán SC Szeged NB III-as mérkőzésről.

Kibeszélték magukból, ami a lelküket nyomta

"Úgy érzem, múlt szombaton valóban peches vereséget szenvedtünk, mert egy perccel a vége előtt százszázalékos ziccert hagytunk ki, amit ha értékesítünk, a Dunaharaszti elleni sikert újabb bravúros győzelemmel fejelhettük volna meg. A ráadásban azonban végül mi kaptunk gólt, így a Monor örülhetett. Az edzőváltást követően az első feladat az volt, hogy rendet tegyünk a fejekben. A srácok nagyon szomorúak voltak a kudarc miatt, fel kellett őket rázni a hét elején. Hétfőn ennek jegyében egyórás beszélgetést tartottunk, ahol vázoltam az elképzeléseket, s ők is elmondhatták, ami a lelküket nyomta. Az azt követő 30 perces kötetlen mozgás során is lehetővé tettem, hogy megbeszéljék egymás között az esetleges gondokat" - vázolta

Halkó Pál

, a Tisza Volán SC labdarúgó-szakosztályának vezetője, aki az új vezetőedző megtalálásáig a kispadról is irányít majd. Kedden már alapos fizikai és taktikai jellegű foglalkozás következett, majd szerda este a Felső Tisza parti műfüves pályán edzőmérkőzést játszott az együttes a megye I-es FK 1899 Szegeddel, s 4-2-es sikert aratott. "Ez a találkozó annyiból jól szolgálta a felkészülésünket, hogy láttam a játékosokon az igyekezetet, a törekvést, hogy végrehajtsák azokat az apró változtatásokat, melyeket kértem tőlük. Az FK igen masszív ellenfél volt, végig teljesen betömörült, ami már kevésbé felelt meg céljainknak, hiszen nem valószínű, hogy a hétvégén Kecskeméten hasonló harcmodorral találkozunk majd. A lényeg ugyanakkor az volt, hogy mindenki lehetőséget kapjon, s képet alkothassak arról, ki hogyan áll az elvártakhoz" - így a szakember.

Megint NB I-es szünetben a kecskeméti túra...

A továbbiakban a szegediek a vasárnapi ellenfél feltérképezésén, illetve a sikerrel kecsegtető taktika kialakításán, gyakorlásán dolgoztak, dolgoznak. Elképesztő - jegyezte meg Halkó Pál –, hogy ismét olyan alkalommal utaznak Kecskemétre, mikor éppen szünet van az élvonalban, így várhatóan ismét szinte NB I-es erősségű, összetételű Bács megyei gárdával kell megküzdeniük a KTE II. elleni derbin. Ugyanakkor a kék-feketék állnak a feladat elé! Hogy jobb legyen a hangulat, csütörtökön a társaság megtekintette a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-tárlatát a kiállítás rendezőjének vezetésével, majd fehér asztal mellett vacsorán búcsúzott el

Buchholcz Gábortól

, aki 2008 nyarától egészen a múlt hét végéig töltötte be a felnőttcsapat vezetőedzői posztját. A kiváló, ízig-vérig szegedi elkötelezettségű tréner természetesen nem maradt munka nélkül, a kiemelt I. osztályban szereplő U15-ös SZEOL-Tisza Volán-alakulat irányítását vette át. Halkó Pál elárulta: körvonalazódik már az a szűk keret, mely szerepet kaphat Kecskeméten, ám a konkrét kezdő tizenegy csak a pénteki edzés és a szombati átmozgatás után alakul ki. A mozgásteret némiképp szűkíti, hogy a hosszabb idő óta maródi

Rácz Dezső

mellett

Kormányos Kolos

hat hétre kidőlt,

Grünvald Attila

combizomsérülése sem javult,

Péter-Szabó Tamás

pedig egy U19-es találkozón kapott rúgás miatt hiányzik. A Monor ellen kiállított

Mucsi Mátét

egymeccses eltiltása űzi a partvonalon túlra. "Régóta várunk egy kiugró eredményre, miért ne jöhetne össze éppen most? Szeretnénk győzni Kecskeméten, hiszen ha a KTE II. minden mérkőzést egyformán komolyan venne, akkor akár még a döntetlen is értékes lenne, ám mivel ez nem így van, illetve sajnos a mezőny hátsó részéből kellene felkapaszkodnunk, mindenképpen szükségünk van a három pontra" - foglalta össze a célkitűzést a szakosztályvezető.

A Tisza Volán SC Szeged várható kezdőcsapata:

Dongó - Pénzváltó vagy Heredea, Farkas, Vida, Buzási - Puhalák - Szélpál, Szilágyi, Dargó, Beretka vagy Harmos - Füle vagy Kazi. Bevetésre kész továbbá Garamvölgyi Csaba kapus és Varga Martin.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni bajnoki meccsen (2012. április 15.):

Kecskeméti TE II. – Tisza Volán SC Szeged 2-1 (2-1).

Kecskemét, 100 néző, vezette: Tóth Pál.

Kecskeméti TE II.:

Török K. – Hajnal, Póti, Szénási, Farkas A., Tóth Cs. (Nagy D. 46′), Márton (Csima 66′), Forró, Hegedűs Á., Sarus, Máté (Sztehlik 46′). Vezetőedző: Kemenes György.

Tisza Volán SC Szeged:

Dongó – Kormányos, Farkas M., Pénzváltó, Buzási, Kéri, Szilágyi, Annus, Beretka, Faragó, Bozovic (Rácz 80′). Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Forró Gy. (15′), Máté G. (20′), illetve Faragó Be. (5′)

Így játszott a KTE II. a múlt héten:

Az NB III Alföld csoport 8. fordulójában: Soroksár SC - Kecskeméti TE II. 2-1 (1-1). KTE II.:

Verebélyi – Bozsóki, Sztehlik, Szántó, Pesti – Nagy P., Füle – Gréczi (Kalapács 46.), Máté, Balázs – Dosso. Vezetőedző: Kemenes György.

A kecskeméti gólszerző:

Balázs Zs.

Az NB III Alföld csoport állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Dunaharaszti MTK8611158719
2.Monori SE85211881017
3.Üllő SE85121511416
4.Tököl VSK84221510514
5.Nagykőrősi Kinizsi83321513212
6.Várfürdő-Gyulai TFC8332108212
7.FC Dabas83141513210
8.Kecskeméti TE II.83141515010
9.Vecsési FC83141216-410
10.Soroksár SC824298110
11.Makó FC82241113-28
12.Mórahalom VSE7124914-55
13.Tisza Volán Szeged8125315-125
14.Hódmezővásárhely7034515-103

A 9. forduló műsora:

Október 13. (szombat) 15.00:

Vecsési FC - Tököl VSK, Nagykőrösi Kinizsi TL FC - Soroksár SC, Monori SE - Üllő SE.

Október 14. (vasárnap) 15.00:

Hódmezővásárhelyi FC - FC Dabas, Makó FC - Várfürdő-Gyulai Termál FC, Dunaharaszti MTK - Mórahalom VSE, Kecskeméti TE II. - Tisza Volán SC Szeged.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.