Bulvár

Közel 600 határsértő szeptemberben Csongrád megye déli részén

Közel 600 határsértő szeptemberben Csongrád megye déli részén

2012. október 2., kedd
Közel 600 határsértő szeptemberben Csongrád megye déli részén

71 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az elmúlt másfél napban. Főként afgán, pakisztáni és koszovói állampolgárok próbálkoztak több csoportban a zöld határon, köztük családok gyerekekkel - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Hétfőn hajnalban 13 határsértőt és egy szerbiai embercsempészt fogtak el a rendőrök Ásotthalom külterületén. Az illegális migránsok közül hárman már nem először próbálkoztak tiltott módon hazánkba jutni. Nem sokkal később szintén Ásotthalom külterületén terepkutatást követően fogtak el a járőrök a helyi polgárőrség tagjai közreműködésével 20 főt, köztük két afgán családot. A délelőtti órákban egy taxis tett bejelentést a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség ügyeletére arról, hogy Ásotthalomra két külföldi személy kért autót. A megadott helyszínen a rendőrök és a polgárőrök két vietnámi állampolgárt találtak, akik jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre vitt határsértők között több család is van, akik kisgyerekekkel próbáltak ilyen módon a schengeni övezetbe jutni. Az elfogott illegális migránsok ellen idegenrendészeti illetve büntetőeljárások indultak és a rendőrség várhatóan kitoloncolja őket Szerbiába. Az embercsempészés bűntettének elkövetésével megalapozottan gyanúsítható szerbiai férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Az elmúlt időszakban egyre nő a Csongrád megye déli részén elfogott illegális migránsok száma, akik között egyre több olyan van, aki még nem töltötte be a 14. életévét. Szeptemberben 125 esetben összesen 544 felnőtt és 24 gyermekkorú hatásértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai csak a zöld határon, akiket 21 embercsempész segített - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.