Közélet

Köszöntőit is megajándékozta a százéves Erzsi néni + FOTÓK

Köszöntőit is megajándékozta a százéves Erzsi néni + FOTÓK

2012. október 24., szerda
Köszöntőit is megajándékozta a százéves Erzsi néni + FOTÓK

Ismét százéves polgárát köszönthette fel Szeged városa: Hantos Mihályné Erzsikének születésnapja alkalmából egy csokor virágot és emléklapot adott át Solymos László alpolgármester. Az első világháború előtt született hölgy jó egészségnek örvend, szőtteseket készít, ruháit is maga varrja.

Századik születésnapja alkalmából köszöntötte fel az önkormányzat képviselete

Hantos Mihályné Erzsikét

. Az élete felét Szegeden leélt hölgyet

Solymos László

alpolgármester köszöntötte fel szerda délután egy csokor virággal és egy emléklappal. A jó egészségnek örvendő Erzsi néni lakásán, családjával az oldalán fogadta a vendégeket, felidézve nekik élete számos fontos pillanatát.

Horthy idejében kezdett tanítani

A hölgy 1912. október 24-én született a Vas megyében, a Kőszeg közelében található Ólmodon. Mindössze négy éves volt, amikor elvesztette édesapját: a katonai szolgálat közben eltűnt férfi nyughelyét a mai napig nem ismerte meg. Tanítónőként végzett '34-ben,

Horthy Miklós

idejében nemzetiségi falvakba küldték a magyar tanítókat, ő Ólmodra került vissza tanítani. A második világháború után költöztek az Alföldre, Mórahalomra - mint mondta, furcsa volt neki a hegyvidék után a síkság, a mai napig gyakran vágyik vissza Vas megye hegyes-völgyes tájaira. Erzsi néni nyugdíjazása után 1982-ig nyelveket tanított. Büszkén árulta el, hogy jól beszél németül, horvátul, tanult olaszul és spanyolul is. A nyugdíjas éveiben pedig a kézimunkát sajátította el: varr, horgol, szőtteseket készít, szőnyegét és saját ruháit is maga csinálta. Ráadásul senki nem tanította, autodidakta módon, a Burda divatmagazinból tanulta meg elkészíteni mindezt. Elméjét a mai napig nem koptatta el a kor, sok évtizeddel ezelőtti diákjainak a nevét is fel tudta idézni történeteiben. A vendégszerető Erzsi néni nem is hagyta üres kézzel távozni köszöntőit: a család négy szíve nevű szőttessel ajándékozta meg a város képviselőit és a sajtó munkatársait is. Mint mondta, egy ilyen negyven óra alatt készül el, de mindig nagy örömmel készíti és ajándékozza el munkáit. Portálunk ezúton is boldog születésnapot, jó egészséget kíván!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.