Sport

Kosárlabda: a Nyíregyháza ellen építené tovább álmait a Szedeák

Kosárlabda: a Nyíregyháza ellen építené tovább álmait a Szedeák

2012. október 9., kedd
Kosárlabda: a Nyíregyháza ellen építené tovább álmait a Szedeák

Két olyan együttes méri össze tudását szerdán az újszegedi sportcsarnokban, mely egyaránt győzelemmel nyitotta a bajnokságot. Csorvási Milánék a második sikert is behúznák a szombati szombathelyi túra előtt.

Nagyszerűen mutatkozott be hazai közönsége előtt az újjáalakult Naturtex-SZTE-Szedeák, hiszen vasárnap a bajnoki rajton 74-60-ra verte a Factum Sport Debrecent. A második fordulóban újra idehaza láthatjuk kedvenceinket, szerdán 19.15-ös kezdettel a Nyíregyháza KK vendégeskedik az újszegedi sportcsarnokban. A nyírségi nyitány is pompásan sikerült, a Pécs legyőzése ugyanis még pályaválasztóként sem tekinthető ujjgyakorlatnak. Az előttünk álló összecsapás tétje, hogy melyik alakulat őrzi meg makulátlan mérlegét.

Molnár József

, a szegediek vezetőedzője természetesen bízik benne, hogy az ellenfél húzza majd a rövidebbet.

Online

Szerdán 19.15-ös kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Naturtex-SZTE-Szedeák - Nyíregyháza KK NB I/A csoportos kosárlabda-mérkőzésről.

Molnár József még precízebb játékot vár

A szakember már az előző heti edzésprogramot is annak tükrében állította össze, hogy hat nap leforgása alatt három mérkőzés vár tanítványaira (szombaton az előző szezon ezüstérmese, a Szombathely otthonában szerepelnek majd a mieink). Az erőnléti és a taktikai felkészítés is ennek maximális figyelembevételével történt, így optimális állapotban várhatják a teszteket a Tisza-parti kosarasok. "A hétfői napunk a Debrecen-meccs utáni regenerálódás jegyében telt, kedden pedig videóról kielemezzük a Nyíregyháza találkozóját, játékait és játékosait. Az esti tréning feladata saját elemeink csiszolásán kívül a konkrét taktikai felkészítés lesz" - árulta el a SZEGEDma.hu-nak a tréner. Molnár József alapvetően elégedett volt a vasárnapi teljesítménnyel, ám amondó, még dolgozni kell azon, hogy összehangoltabban működjenek a védekezés részletei, külön-külön mindenki elvégezze a neki szánt feladatot, ne hibázzon bele, hiszen az első összecsapáson azért akadtak üresjáratok. Természetesen a támadójátékban is még precízebben, csiszoltabban kell végrehajtani a figurákat. Örömteli hír, hogy a két amerikai légiós,

Gurley

és

Gilchrist

egyre inkább beilleszkedik, így velük együtt napról napra olajozottabban működik a gépezet. De hogyan vélekedik a mester a szerdai ellenfélről? "A Nyíregyháza érdekes szerkezetű csapat, mert nemrég igazoltak egy külföldit az ötös posztra (

az éppen egy hete érkezett bahamai Bennet Davis korábban Körmenden is megfordult már hazánkban

), emellett keretükben található az egész mezőny legmagasabb játékosa (

Dalibor Micic

224 centiméter magasra nőtt - a szerk.

), aki a padról szokott beszállni, s úgy tűnik, valahogy inkább alacsony szerkezetben hatékonyak. Az biztos, hogy nagyon oda kell rájuk figyelni, hiszen ők is önbizalomtól telve érkeznek a találkozóra, de nem lehet más a célunk, mint megállítani őket. Rengeteget jelent számunkra a hazai pálya, a szegedi közönség szurkolása, szeretete. Nem véletlenül köszöntük meg vasárnap együtt a pálya közepén a buzdítást, majd mentünk körbe pacsizni, hiszen végig átjött, hogy a nézők velünk vannak, segítenek bennünket. Bízom benne, hogy sokan látogatnak ki, mi szeretnénk őket egy újabb győzelemmel megajándékozni. Szeretnénk tovább haladni utunkon, építgetni play-offos álmainkat" - mondta Molnár József.

Bravúrban bízik a nyírségi tréner

Az ellenfél szakvezetője,

Ferenczi Tamás

érdekes meccsre számít annak tükrében, hogy mindkét gárda kerete jelentősen átalakult a nyáron, új magyar és külföldi kosarasok érkeztek, s a rajt Szegeden és Nyíregyházán is jól sikerült. "Rendkívül kemény ütközetre van kilátás. Mellettünk szólhat, hogy két nappal többet pihenhettünk és készülhettünk, mint a Szedeák, a hazai pálya előnye viszont az ellenfélnek jelenthet sokat. Titkon reménykedem benne, hogy kiélezett mérkőzésen elérhetjük az idegenbeli bravúrt. Hozzáteszem: ehhez sokkal jobb teljesítményre lesz szükség, mint amit múlt pénteken itthon a Péccsel szemben mutattunk" - fogalmazott.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni meccsen (2012. március 18.):

Naturtex-SZTE-Szedeák – Marso-Vagép NYKK 92-86 (21-20, 19-23, 22-16, 16-19, 14-8).

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Pálla Z., Papp P., Boros T.; ellenőr: Bodrogváry I.

Szedeák:

DRAHOS 17/6, LEVY 22, László, IVOSEV 24/6, DUKICS 22/6. Csere: Vida, Molnár M., Kiss Zs. 5/3, Nyilas 2. Vezetőedző: Fodor Péter.

Nyíregyháza:

Fekete 13/3, FIELDS 15/3, Mohácsi 12/6, MISKOVICS 25, KANDICS 17/12. Csere: Sitku 4, Polyák, Nagy K. Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Kipontozódott:

Fekete (45′), Kandics (45′).

Így játszott a rajton a Nyíregyháza:

Marso-Vagép NYKK – Pécsi VSK-PANNONPOWER 70-66 (18-19, 16-15, 21-21, 17-11). Nyíregyháza:

NELSON 21/3, BERKIS 16/6, MOHÁCSI 18/9, Boldizsár, Davis 4. Csere: Kaluha 9/3, Micic 2, Siska. Vezetőedző: Ferenczi Tamás.

Az 1. forduló eredményei:

Naturtex-SZTE-Szedeák - Factum Sport Debrecen 74-60 Atomerőmű SE - TOP COP Security Jászberény 102-90 Alba Fehérvár - Zalakerámia-ZTE KK 102-63 Körmend - Kaposvári KK 86-93 Nyíregyháza KK - Pécsi VSK-PANNONPOWER 70-66 Szova KC Szombathely - Soproni KC 87-73

A 2. forduló műsora:

TOP COP Security Jászberény - Körmend szerda 17.30 Kaposvári KK - Atomerőmű SE szerda 18.00 Pécsi VSK-PANNONPOWER - Factum Sport Debrecen szerda 18.00 Zalakerámia-ZTE KK - Szova KC Szombathely szerda 19.00 Naturtex-SZTE-Szedeák - Nyíregyháza KK szerda 19.15 Soproni KC - Alba Fehérvár október 31.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.