Sport

Kosárlabda: szünet után remekelt és nyert a Kosársuli

Kosárlabda: szünet után remekelt és nyert a Kosársuli

2012. október 28., vasárnap
Kosárlabda: szünet után remekelt és nyert a Kosársuli

Küzdelmes, hajtós meccsen nyert péntek este - elsősorban a második félidei lelkes, agresszív védekezésének köszönhetően - az EnterHód Vásárhelyi Kosársuli a férfi kosárlabda NB I/B-ben.

A sérült

Nyilas

, és a beteg

Schéda

alig játszott, így nagyon biztató a végeredmény a jövő heti, Eger elleni találkozó előtt. A nézők jó mérkőzést láthattak, amelyen Mócsaiék fokozatosan őrölték fel ellenfelük erejét. Remekül kezdett a Vásárhely:

Mócsai

és

Mondzinger

kosaraival 8-2, majd 10-5 lett két perc alatt. Sajnos a Nagykőrös gyorsan kihasználta a hazaiak hibáit, és olasz centerük vezérletével 10-15-re fordítottak. A hazai időkérés után

Czibere

és

Vas

tripláival 16-15 lett, majd

Szilágyi

hibátlan büntetőivel egypontos Kosársuli előnnyel zárult a negyed. A második tíz percben feljavult az EnterHód csapatának védekezése, de kosarat csak Mondzinger és Vas tudott dobni. Több eladott labda és kihagyott dobás volt, ami miatt a vendégek még közepes támadójátékukkal is lépést tudtak tartani. A 20. percben 36-36 volt az állás, ami a mutatott teljesítmények tükrében igazságos volt. A szünetben precízebb, magabiztosabb támadásokat és agresszívebb védekezést kért az

Utasi

,

Elek

edzőpáros. Sikerrel. Mócsai és

Vejinovics

tökéletesen megfogta az addig veszélyes kőrösi kisembereket, Vas Péterék pedig a palánk alatt takarítottak magabiztosan. Ebben a tíz percben a Nagykőrös mindössze két mezőnykosarat (igaz triplákat) tudott csak dobni, meg néhány büntetőt értékesítettek. Ezzel szemben a Kosársuli egyre sikeresebben játszott a vendégek zónája ellen, és fokozatosan elhúzott. 46-42, után a sérülten beállt Nyilas remek passzaival 55-45 lett és eldőlni látszott a mérkőzés. Vas és Vejinovics foghatatlan volt, a többiek pedig kiszolgálták őket. A negyedik negyed vásárhelyi taktikája az volt, hogy pihent cserejátékosaival felőröli az egyre fáradtabb és sokat hibázó vendégek erejét. Mócsai, Grezsa, Ollé és Szilágyi ezt tökéletesen megoldotta, sőt a szerzett labdákból szebbnél szebb kosarakat is dobtak. 63-55 után három perc alatt 73-56 következett. A kegyelemdöfést az addig kiválóan játszó nagykőrösi irányító,

Tóth Viktor

kipontozódásával egyidejűleg kapott két(!) technikai hibája adta meg a vendégeknek. Az addig is szenzációsan játszó Vas Péter bedobta mind a négy büntetőt, amit még megfejelt egy triplával: 80-56. A végeredmény 25 pontos különbsége magabiztos hazai győzelmet mutat, de nem volt ez annyira sima. A közönség kiválóan szórakozott, és nagy tapssal köszönte meg csapata első győzelmét a 2012-2013-as bajnokságban.

Kosárlabda NB I/B keleti csoport, 4. forduló:

EnterHód Vásárhelyi KS - Nagykőrösi KSE 87-62 (22-21, 14-15, 21-12, 30-14)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok 400 néző. Vezette: Varga, Vadász, Borgula.

Kosársuli:

Vejinovics 8/3, Czibere 5/3, VAS 28/15, MÓCSAI 12, MONDZINGER 16.

Csere:

Szilágyi 7/3, Schéda, Nyilas 2, Ollé 4, Grezsa 5/3. Elek András:

"Végre egyszer az agresszív, jó védekezésünknek köszönhetjük a sikert. Ezért dolgozunk hónapok óta, és reméljük a továbbiakban is így lesz. Egy nagyon jó Nagykőröst győztünk le."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.