Sport

Kosárlabda: nagy verést kapott Kecskeméten a Kosársuli

Kosárlabda: nagy verést kapott Kecskeméten a Kosársuli

2012. október 10., szerda
Kosárlabda: nagy verést kapott Kecskeméten a Kosársuli

Nem sikerült a helytállás Kecskeméten a Kosársuli csapatának. Az elmúlt szezonban az "A" csoportos bajnokság 5. helyén végzett - de anyagi okok miatt csak a "B"-ben induló hazaiak nagy fölénnyel verték a vásárhelyi együttest.

Szinte semmi nem valósult meg abból, amit az elmúlt hetekben az edzéseken és előkészületi mérkőzéseken gyakoroltak a Kosársuli játékosai. Eladott labdák, rossz dobások, bátortalan játék a vásárhelyiek részéről - remek, agresszív védekezés, gyors lerohanások és precíz, hatásos támadásvezetés a hazai oldalon. 8-0 után 9-6-ra szépítettek ugyan Mócsaiék, de az első negyed végi 22-11 és főleg a mutatott játék nem sok jóval biztatta a vendégcsapatot. A második játékrész elején folytatódott a Kosársuli gyenge támadójátéka, és sem az időkérés, sem a cserék nem javítottak a játék képén: három percen belül 31-11 lett az eredmény.

Schéda

és

Mócsai

révén 37-20 lett, de az újabb eladott labdák révén gyorsan 44-20 állt a táblán. A negyed végén

Ollé

és

Nyilas

pontjaival 47-27-ra alakult az eredmény. Szünet után sem sokat javult a játék képe. A kecskemétiek magassági és gyorsasági fölénye, amely ráadásul igen agresszív védekezéssel társult - folyamatosan növelte a különbséget (59-29). Az újabb vásárhelyi időkérés után átmenetileg magára talált a csapat:

Vas Péter

kintről,

Mondzinger

pedig a palánk alól sorra eredményes volt. Ketten együtt 21 pontot termeltek 7 perc alatt, így nem nőtt a hátrány. Mindkét csapat sokat cserélt, de kellett is a nagy iram és a párás meleg miatt. Az utolsó 10 percben szinte semmi nem sikerült a Kosársuli játékosainak, ráadásul a kecskeméti cserék igen lelkesen és jól játszottak. A 38. perctől, 98-54 után már csak a 100. pont megszerzése, illetve elkerülése volt a csapatok célja. Az utolsó 15 másodperc érdekes volt. A Kosársuli két támadást is kivédekezett, de nem tudott kosarat dobni. Ezzel szemben a Kecskemét egy eladott vásárhelyi labdából a dudaszó pillanatában egy fél pályán túli kosárral zárta a meccset. A 102-56-os végeredmény sajnos teljesen reális volt.

Férfi kosárlabda NB I/B 1. forduló:

Kecskeméti TE KK - EnterHód Vásárhelyi KS 102-56 (22-11, 25-16, 31-21, 24-8)

Kecskemét, 500 néző. Vezette: Lövész, Radnóti, Sértő.

Kecskemét:

Dénes G. 3/3, Hegedűs G. 6, Mészáros M. 16, Wittmann 16/9, Bencze 20.

Csere:

Pongó I. 7, Kovács B.3/3, Jakab P. 6/6, Pavlovic 9/3, Pongó II. 14, Kohári 1, Gruda 1, Kopasz.

Kosársuli:

Vejinovics -, Vas 14/9, Nyilas 7, Mócsai 8, Modzinger 11.

Csere:

Schéda 8/6, Czibere 2, Szilágyi -, Ollé 4, Czuprák 2, Grezsa -.

Edző:

Elek András. Elek András:

„Nagyon remélem, hogy a mutatott játéknál azért többet tudunk. Az "A" csoportos védekezés ellenére nem volt reális a 29 eladott labdánk, ennél csak jobban játszhatunk a folytatásban. A remek játékosokból álló Kecskemétnek gratulálok. Biztosan meg fogják nyerni a bajnokságot.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.