Sport

Kosárlabda: Gurley kontra Carter – a Debrecent fogadja a rajton a Szedeák

Kosárlabda: Gurley kontra Carter – a Debrecent fogadja a rajton a Szedeák

2012. október 5., péntek
Kosárlabda: Gurley kontra Carter – a Debrecent fogadja a rajton a Szedeák

Vasárnap 17 órakor megkezdi szereplését a férfi kosárlabda NB I/A csoportban az újjáalakult Naturtex-SZTE-Szedeák. Gurley és Gilchrist érkeztével teljes a keret, a Debrecent mindenképp meg kell verni.

Az első fordulóban hazai közönsége előtt lép parkettre a szegedi együttes, s mivel a jó rajt rendkívül sokat érhet, a Factum Sporttal szemben mindenképpen érvényesíteni kellene a hazai pálya előnyét. A mieink komoly változáson mentek keresztül a nyáron, hiszen

Fodor Péter

helyét

Molnár József

foglalta el a kispadon, távozott

Toma Ivosev, Jono Levy, Drahos Gábor, Molnár Miklós, Molnár Bence, Nyilas István

és

László Róbert

is, érkezett viszont két kitűnő amerikai, az irányító

John Gilchrist

és a hátvéd

Anthony Gurley

, valamint a válogatott center

Csorvási Milán

és az U20-as nemzeti alakulatban szereplő

Jakab Péter

. Az itt maradt kosarasokkal -

Vida Máté, Kiss Zsolt, Csorvási Levente, Tanács Attila, Nebojsa Dukic, Wirth Ádám, Hájer Ádám, Varga Dániel

- együtt ők négyen olyan elegyet alkotnak, mely a klubvezetés várakozásai szerint a play-offba, azaz a legjobb nyolc közé vezeti a Szedeákot.

Online

Vasárnap 17 órai kezdettel folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Naturtex-SZTE-Szedeák - Factum Sport Debrecen NB I/A csoportos kosárlabda-mérkőzésről.

Milyen utat is kell bejárnia annak, aki negyeddöntőt akar vívni? Nos, a 2012/13-as szezonban tizenhárom csapat nevezését fogadták el az NB I/A csoportba, ám az elmúlt két idényben a bajnoki címet és a magyar kupát is elnyerő Szolnok az Adria-liga-indulása miatt kihagyja az alapszakaszt. A 2013. március 2-án záruló alapszakasz végén az első öt helyezett és a Szolnok kerül a kétkörös középszakaszba. A többi együttes a 6–12. helyekért egy kört játszik az alsó középszakaszban, a 7. és 8. helyen végző két együttes csatlakozik a felső középszakasz hat tagjához a nyolccsapatos rájátszásban, az utolsó helyezett pedig kiesik. A rájátszás párharcainak (1–8., 2–7., 3–6., 4–5.) győztesei kerülnek az elődöntőbe, az elődöntő nyertesei vívják a bajnoki döntőt.

Ahhoz, hogy a szegediek elérhessék céljaikat, a vasárnapi nyitómeccsen le kell győzniük a Debrecent, ez egyértelmű. Ám nem lesz könnyű, az is evidens, hiszen a hajdúságiak az utóbbi években is sok borsot törtek Kiss Zsolték orra alá, másrészt most sincs rossz csapatuk. A vezetőedzői posztra egy holland szakembert szerződtettek Michael Schuurs személyében. Kenny Izzo mellé igazoltak két amerikait, a bedobó Earl Pettist és a center Sean Cartert (aki egyébként a szegedi Gurley nagy barátja, egyetemi szoba- és csapattársa), s náluk folytatja a két nagyszerű irányító, Fekete Stefan és Mladenovic Dejan is, tehát biztosan hatalmas harcra fogják kényszeríteni a mieinket. Nagyon jó és biztató hír a szegediek háza tájáról, hogy mindenki egészséges, s a múlt heti Szabadka elleni siker is bizonyítja, a felkészülés végére összeállt a csapat. Molnár József vezetőedző a SZEGEDma.hu-nak azt mondta, Gilchrist és Gurley is zökkenőmentesen illeszkedett be, megtanulták a játékokat, ismerik a védekezési és támadási struktúrákat, a többiek elfogadták őket.

Jegyárak

Diák, nyugdíjas: 600 Ft Felnőtt: 1200 Ft Diákbérlet: 7500 Ft Felnőttbérlet: 15 000 Ft 6 év alatt ingyenes a belépés.
"A héten alapvetően a szokásos ritmusban edzettünk, ám picit változtattunk is a néhány foglalkozáson annak érdekében, hogy nagyon frissek és pörgősek legyenek a srácok vasárnapra. Csapatszintű és egyéni videós elemzéseket tartottunk azért, hogy kiszűrjük, mi az, amit jól csinálunk, s min kellene még javítani. Pénteken és szombaton is este lesz még tréning, majd vasárnap 17 órakor fogadjuk a Debrecent. Sikerült feltérképeznünk a hajdúsági gárdát, két edzőmérkőzésük videóját is megnéztem, illetve élőben tekintettem meg múlt héten a Nyíregyháza elleni találkozójukat, akkor azonban Carter és Pettis sem játszott. Az ő keretük is alaposan kicserélődött a nyáron, rengeteg az új kosaras, meglátjuk, mire lesznek képesek. Ahogy hallom, ellenfelünk is nagyon készül belőlünk, bízom benne, hogy mi több meglepetéssel szolgálunk majd nekik az újszegedi sportcsarnokban" - így a tréner. Ha a haditerv részleteit nem is árulhatta el Molnár József, annyit azért megjegyzett, mik lehetnek a siker legfontosabb összetevői. "Nagyon óvatosnak kell lennünk, oda kell figyelnünk a Debrecenre. Bár jó erőkből álló csapatról van szó, bízom benne, hogy saját támadójátékainkkal és védekezésünkkel, valamint az egyes helyzetekben előbukkanó kreatív megoldásokkal képesek leszünk felülmúlni őket" - foglalta össze.

Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni meccsen (2012. január 21.):

Naturtex-SZTE-Szedeák – Factum Sport Debrecen 78-81 (22-12, 15-30, 20-18, 21-21). Szeged, újszegedi sportcsarnok, 900 néző, vezette: Vígh P., Kapitány G., Gorka Sz.; ellenőr: Várhalmi Zs. Szeged: Drahos 2, LEVY 26/3, IVOSEV 29/15, Tanács 10/6, Dukics 9/3. Csere: Vida 2, Nyilas, Kiss. Edző: Fodor Péter. Debrecen: INGRAM 24/3, PERRIN 11/6, Boros 9/3, SCHACHTNER 24/6, Szabó M. 8. Csere: Papp T. 3, Stretea, Takács D. 2. Edző: Raúl Jiménez. Kipontozódott: Tanács (37′)

Az 1. forduló műsora:

Szova-Trend Optika KC Szombathely - Sopron KC 87-73 Nyíregyháza KK - Pécsi VSK-Pannonpower péntek 18.00 Alba Fehérvár - Zalakerámia-ZTE KK szombat 18.00 Körmend - Kaposvári KK szombat 18.00 Naturtex-SZTE-Szedeák - Factum Sport Debrecen vasárnap 17.00 Atomerőmű SE - TOP COP Security Jászberény vasárnap 19.00

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.