Sport

Kézilabda: vizsgálat a szegedi transzparensek miatt (FRISSÍTVE)

Kézilabda: vizsgálat a szegedi transzparensek miatt (FRISSÍTVE)

2012. október 29., hétfő
Kézilabda: vizsgálat a szegedi transzparensek miatt (FRISSÍTVE)

A Magyar Kézilabda Szövetség vizsgálatot rendelt el a vasárnap lejátszott Pick Szeged - MKB Veszprém férfi NB I-es mérkőzésen kihelyezett szurkolói transzparensek miatt.

Az MKSZ hétfői közleménye szerint a vizsgálatot az etikai és fegyelmi albizottság folytatja le.

Nyárádi Bertalan

, az albizottság elnöke az MTI-nek hétfőn elmondta, hogy soha nem nyilatkozik előzetesen és folyó ügyekben. Annyit közölt, hogy anyagokat kérnek be, és ha szükséges, meghallgatást is tartanak.

A hazaiak 31-24-es sikerével

zárult összecsapáson játszott először a Tisza-parti városban a nagy rivális Veszprém színeiben a szegedi nevelésű és az elmúlt ötven év legjobb szegedi kézilabdázójának választott

Nagy László

, akit több transzparenssel és füttykoncerttel fogadtak a szurkolók.

A Dél-alföldi Kézilabdabarátok Egyesületének közleménye

Kedves kézilabda szurkolók, vezetők és újságírók! A 2012.10.28–án megrendezett Pick Szeged – Veszprém mérkőzésen a szurkolók által Nagy László karikatúrával kifeszített drapériával kapcsolatban a következő közleményt adjuk ki. A médiában és a Magyar Kézilabda Szövetségben felháborodást keltő drapérián szereplő „Szíven Szúrt Város” feliratát összemosni Marian Cozma brutálisan meggyilkolt kézilabdás története kapcsán készített filmmel méltatlan a kézilabdához, Marian Cozmához, a szegedi és veszprémi szurkolókhoz, és az egész kézilabda társadalomhoz. Bár a szándékot világosan leírtuk, amennyiben valaki mégis Marian Cozma meggyilkolása miatt rossz érzése van a felirat miatt elnézést kérünk. A szegedi szurkolók elsőként fejezték gyászukat a halálesettel kapcsolatban, valamint túl enyhe bírói ítélet miatt a veszprémi csarnokban biztosítottuk szolidaritásunkról az MKB Veszprém szurkolóit. Nagy László a Magyar kézilabdázás ikonja, s Veszprémbe történt igazolása a szegedi szurkolókban csalódottságot és fájdalmat okozott különösen annak tudatában, hogy az elmúlt három évben válogatott lemondása miatt közellenség volt a médiában és a szurkolók nagyobbik részénél, miközben a szegedi szimpatizánsok mindvégig kiálltak mellette. Ezt a keserűséget mi szurkolók ezzel a drapériával fejeztük ki. A karikatúrához a késen kívül egy labda tartozik, tehát nehéz asszociálni egy késsel hadonászó Nagy Lacira. Inkább a kézilabda kapott egy újabb pofont a városban. Ugyanakkor Nagy László érzéseit megértjük, amennyiben sértőnek találta a feliratot vagy a karikatúrát, és ezúton biztosítjuk őt, mint ahogy már volt alkalma tapasztalni, hogy a válogatott mezében, vagy magánemberként továbbra is szívesen látott vendég Szegeden. Aki megérti a két csapat közötti rivalizálást, megérti a szurkolók szándékát, és érzéseit is. Elítélünk mindenféle erőszakot, gyűlölködést és gyűlöletkeltést! Ugyanakkor a Magyar Kézilabda Szövetség és az újságírói társadalom nagy sajnálatunkra nem védte ilyen vehemensen az elmúlt három évben a Magyar kézilabda és Nagy László érdekeit. Illetve a néhány hírportálon szegedi szurkolókat becsmérlő írások jelentek meg. Az ügyet a szegedi szurkolók lezártnak tekintik, a továbbiakban nem kívánunk foglalkozni vele, hiszen fontos válogatott és klub kötelezettségek állnak még előttünk. Dél-alföldi Kézilabdabarátok Egyesületének (DAKE)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.