Sport

Kézilabda: vereséggel kezdtek az EHÖK SE csapatai

Kézilabda: vereséggel kezdtek az EHÖK SE csapatai

2012. október 10., szerda
Kézilabda: vereséggel kezdtek az EHÖK SE csapatai

A fiúk rendkívül súlyos, a lányok annál inkább vállalható vereséggel kezdtek a megyei kézilabda-bajnokságokban.

Nyáron már írtunk róla

, hogy az SZTE EHÖK SE sportrepertoárja női és férfi kézilabda szakosztállyal bővült. A múlt héten elérkezett az idő, a fúk és a lányok első tétmeccseiken léptek pályára. A

Hökkentő.hu beszámolója

szerint a férfi csapat múlt héten rendezett találkozóján hamar elhúztak a rutinos házigazdák, így már a félidőben 22-7 volt az eredmény, amely fordulás után folyamatosan tovább nőtt, és súlyos kiütéssel végződött. A nyáron alakult, mindössze egy hónapja együtt edző vendégek alapvető hibákat vétettek a mérkőzésen, melyeket mind az ellenfél (kihagyott ziccerek), mind a játékvezetők (szabálytalan csere) megtoroltak. A végeredmény 51-16 lett - még sok munka vár a csapat vezetésére.

Sokkal jobban szerepeltek

a lányok a vasárnap Szegeden rendezett találkozón a Sándorfalva ellen, a négycsapatos mezőny 1. körében. Jóllehet a rutinos "hazaiak" - hivatalosan a Sándorfalva volt a pályaválasztó - csak rövid időre engedték vezetni a szegedi lányokat, azok 3-3-ra mégis felzárkóztak a mérkőzés elején. Ezt követően azonban érvényesült a tavalyi bajnokaspiráns rutinja, s a szünet már 5 gólos előnyük birtokában következett. Fordulás után felzárkóztak három gólra a szegedi lányok, ám az ellenfél vissza állította az öt találatos különbséget egy időre, majd ismét háromra csökkent előny, ami meg is maradt - ehhez kellett az egyetemisták kapusának több bravúros védése is. A vége becsülettel való helytállásról tanúskodó 23-20-as vereség lett szegedi szempontból, ami egy ilyen rutinos és erős megyei csapat ellen, mint a Sándorfalva, elfogadható teljesítmény az újoncoktól.

Csongrád megyei férfi kézilabda-bajnokság, 1. forduló:

Hódmezővásárhelyi KE – SZTE EHÖK SE 51–16 (22–7)

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 50 néző,Vezette: Csorba, Dzsipoff.

Gól:

Szilágyi G. 11, Juhász 9, Kis 9, Kiss T. 9, Berta 6, Ágoston 4, Rohr 3, ill. Tóth A. 3, Földes 2, Göndös 2, Mathiász 2, Oláh 2, Rózsa 2, Barcsay 1, Harmath 1, Pethő 1. Dombovári Márk szakosztályvezető: "Frissen alakult csapat a miénk és alapvető problémákkal küzd, ezzel már a mérkőzés közben szembesültünk, ezen kell finomítanunk. Meg voltunk illetődve az első tétmérkőzésünkön, de nem gondoltam, hogy ekkora mértékben ki fog jönni a csapaton. Mindössze egy hónapja edzünk együtt. Sajnos játékosaink most nem tudták megmutatni hogy ennél sokkal többre képesek, de már látjuk azokat a problémákat, amin változtatni kell. Gratulálunk az ellenfélnek!"

Csongrád megyei női kézilabda-bajnokság, 1. forduló:

Sándorfalva SK - SZTE EHÖK SE 23–20 (14–9)

Szeged, SZISZSZI Déri Miksa Tagintézmény, 50 néző. Vezette: Medvegy, Vörös. Dombovári Márk szakosztályvezető:

"Akárcsak a fiúké, a lányoké is frissen alakult csapat, ráadásul legtöbb játékosunk sérülten és betegen jött el játszani. Teljes mértékben megvolt a lányokban az alázat és a győzni akarás, hatvan percet végig játszottak 100%-os erőbedobással - ez az, ami most igazán számít. Rendkívül jó mérkőzést játszottunk, és a csapatnak nem szabad kudarcként megélni ezt a vereséget."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.