Sport

Kézilabda: itthon játszanak a szegedi női csapatok

Kézilabda: itthon játszanak a szegedi női csapatok

2012. október 12., péntek
Kézilabda: itthon játszanak a szegedi női csapatok

Mind az SZKKSE, mind a KSZSE-Algyő hazai pályán játszik a női kézilabda NB I szombati játéknapján, előbbi rangadón fogadja a Nyíradonyt, utóbbi újoncderbit vív.

Marosán György

tanítványai csütörtök délután parádés győzelemmel hangoltak a szombaton 16 órakor a kiskundorozsmai Ács Géza Tornacsarnokban vívandó bajnoki találkozóra: a magyar kupa 2. fordulójában Hódmezővásárhelyen arattak kiütéses diadalt a HLKC elleni 36-15-ös sikerrel vett összecsapásán. Szombaton várhatóan sokkal nehezebb dolguk lesz Velky Viktóriáéknak, hiszen a Nyíradony remek játékerőt képvisel, ezt már a tavyli szezonban is bizonyította. Az ideit is jól kezdték, előbb az Inárcs-Örkényt verték 10 góllal (28-18), majd idegenben iskolázták le a csorvásiakat (36-16). Legutóbb hazai környezetben szenvedtek vereséget, az egri főiskolások négy góllal bizonyultak jobbnak a Nyírségben (16-20). A dorozsmai lányok is két diadallal nyitottak, aztán legutóbb Hajdúnánáson is csak kevésen, s némi hazai pályán múlt a siker (24-25). A jelenlegi 6. Nyíradony és a 7. helyen álló SZKKSE kiskundorozsmai összecsapása látványos, hajtós meccset ígér, a győztes nagy lépést tehet az élbolyhoz való felzárkózásban. Nagy szüksége van a pontokra a jelenleg 0 egységgel 13. helyen álló KSZSE együttesének is.

Mandl Gábor

tanítványai pedig sokkal jobb teljesítményt nyújtanak, mint azt utolsó előtti helyezésük sugallja. Bár a Vasas az 1. körben simán verte őket Algyőn, a folytatásban megszorongatták a Kispestet és az Orosházát is idegenben (utóbbi találkozón szinte kezükből vették ki a győzelmet), legutóbb pedig derekasan helytálltak egy félidőn keresztül az élvonalbeli Debrecen kettes csapatától, akik aztán csak élvonalbeli játékosok bevetésével tudták - igaz, úgy már nagyon simán - két vállra fektetni az újoncokat (23-37). Az ugyancsak újonc Hajdúböszörmény ellen hazai környezetben azonban minden adott Draxler Orsolyáéknak az első pontok megszerzéséhez. A találkozót Algyőn, a Fehér Ignác Általános Iskola tornacsarnokában vívják szombaton 18 órától.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.