Sport

Kézilabda: ismét hazai pályán a szegedi lányok

Kézilabda: ismét hazai pályán a szegedi lányok

2012. október 26., péntek
Kézilabda: ismét hazai pályán a szegedi lányok

Szombaton az SZKKSE, vasárnap a KSZSE-Algyő vív hazai környezetben újabb mérkőzést a női kézilabda NB I/B-ben.

Marosán György

alakulata jó formában várja a szombati összecsapást az Inárcs-Örkény együttese ellen. "Az ünnepek kissé megtörték a heti felkészülésünk szokott rendjét, nem volt termünk, de csütörtökön és pénteken már edzünk, elsősorban taktikai felkészülést tervezünk. Úgy érzem jó formában vagyunk, lendületet adott a lányoknak a Nyíradony elleni hazai diadal, így kötelező győzelemre számítok szombati ellenfelünkkel szemben" - közölte portálunkkal a csapat trénere. Legutóbb egyébként a fővárosban lépett volna pályára a csapat a Szent István SE Építők gárdája ellen, ám a hazai csarnok alkalmatlansága miatt a találkozót az alapszakasz őszi sorozata utánra kényszerültek halasztani a felek. A dorozsmai lányoknál a nyár óta sérüléssel küzdő

Grandjean Grétán

kívül mindenki egészséges, így joggal várható az eddig remekül szereplő és jelenleg a tabella 5. helyén álló SZKKSE együttesétől a győzelem. Az ellenfél, az Inárcs-Örkény jelenleg a 8. helyen tanyázik, két győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel, pontjaikat a Szent István SE otthoni (26-24), a Csorvás idegenbeli legyőzésével (23-20), valamint a Kispesten elért döntetlennel (24-24) szerezték a szombati vendégek. Az SZKKSE 6. fordulóbeli meccsét Kiskundorozsmán, az Ács Géza Tornacsarnokban rendezik szombaton 16 órától.

Mandl Gábor

tanítványai vasárnap 17 órakor Algyőn, a Fehér Ignác iskola tornatermében fogadják a Hajdúnánást. Az északkelet-magyarországiak a 3. fordulóban már legyűrték a másik szegedi egységet egy góllal hazai pályán (25-24), ahogyan a Csorvást is a nyitókörben (30-22), illetve az Inárcs otthonában is diadalmaskodni tudtak (26-22). Ugyanakkor a listavezető egri főiskolások tíz (32-22), a Debrecen második egysége tizenegy (27-16) góllal verte őket, legutóbb pedig a Vasas diadalmaskodott a Hajdúságban 23-21-re. Pocsai Dorináék ellenben a dorozsmaiakhoz hasonlóan lendületben fogadhatják a papíron erősebbnek tűnő ellenfelet, hiszen két hete a szintén újonc Hajdúböszörmény ellenében tartottak otthon egy pontot, legutóbb pedig Kecskeméten arattak bravúros 25-24-es győzelmet. Nagy csata várható tehát, s a papírformát borítva a jelenleg 10. helyezett szeged-algyői lányok tovább araszolhatnak előre a bajnoki tabellán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.