Sport

Kézilabda: a szegedi vezetők elnézést kérnek a transzparensek miatt

Kézilabda: a szegedi vezetők elnézést kérnek a transzparensek miatt

2012. október 31., szerda
Kézilabda: a szegedi vezetők elnézést kérnek a transzparensek miatt

A Pick Szeged férfi kézilabdaklub vezetői elnézést kérnek az MKB Veszprém elleni vasárnapi rangadón kihelyezett, Nagy Lászlót sértő feliratok miatt, egyúttal elhatárolódnak a transzparenseket kihelyezőktől, valamint szeretnék, ha az utóbbi időben kialakult jó kapcsolat megmaradna a két csapat között.

A Tisza-partiaknak a veszprémi klub elnöksége, valamint

Kálomista Gábor

társelnök részére elküldött levelét az MKB Veszprém honlapján hozta nyilvánosságra szerdán. Ebben a szegediek kiemelik, hogy sajnálattal olvasták Kálomista nyilatkozatát, amelyben a szurkolók által kifeszített molinó (Szíven szúrt város) szövegét kifogásolta. A veszprémi társelnök egyik rendezője és producere volt a Szíven szúrt ország című, a veszprémiek román beállósának,

Marian Cozmának

meggyilkolásáról szóló filmek. A transzparensen a szegedi nevelésű

Nagy László

kezében kést tartott. Kálomista szerint a drapéria gyűlöletkeltő és gyomorforgató volt, mert egyenlőségjelet tett Cozma gyilkosai és Nagy László közé. "A szegedi csapat - bár elhatárolódik a molinót kihelyezőktől - elnézést kér, ha ezzel a szurkolók bárkit is megsértettek a veszprémi egyesületből, annak szurkolótáborából, szimpatizánsaiból" - áll a levélben. "A Pick Kézilabda Zrt. szigorítani fog a drapériák kihelyezésén, és arra törekszik, hogy hasonló eset ne forduljon elő." A két csapat szurkolótábora az évek alatt kiváló kapcsolatot alakított ki, a Pick Szeged közönsége többször állt a veszprémi tábor mellé, erre volt példa a Cozma gyilkosságban hozott ítélet után közös molinó kihelyezését a Veszprém Arénában. "Továbbra is az a célunk, hogy az elmúlt másfél év alatt kialakított jó viszony megmaradjon a két klub között, és elkerüljük a jövőben az ilyen jellegű problémákat." - áll a közleményben. A mérkőzés előtt egy másik transzparenst (Grande László! Szorított a spanyol csizma, lecseréltem Navracsics papucsra) is kifeszítettek a szegedi szurkolók. (

Navracsics Tibor

közigazgatási és igazságügyi miniszter Veszprém fideszes országgyűlési képviselője.) A hazaiak 31-24-es sikerével zárult összecsapáson játszott először a Tisza-parti városban a nagy rivális Veszprém színeiben a szegedi nevelésű, a Barcelonából hazatért, és az elmúlt ötven év legjobb szegedi kézilabdázójának választott Nagy. A kézilabda szövetség a kihelyezett molinók miatt vizsgálatot rendelt el, amelyet az etikai és fegyelmi albizottság folytat le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.