Sport

Kézilabda: a Schaffhausen ellen javíthat a Pick

Kézilabda: a Schaffhausen ellen javíthat a Pick

2012. október 4., csütörtök
Kézilabda: a Schaffhausen ellen javíthat a Pick

Szombaton délután hazai környezetben is bemutatkozik a Pick Szeged nyáron megerősödött csapata a svájci Kadetten Schaffhausen ellen az idei Bajnokok Ligája szezonban.

Szerda este kemény meccsen,

győzelemmel hangolt a Fradi otthonában

a Pick a szombati BL-találkozóra, Buday Dánielék 25-21-re nyerték legutóbbi bajnokijukat, s továbbra is veretlenek az NB I-ben. A BL D csoportjában már nem sikeredett ilyen fényesre a rajt, a gyengébbnek, legalábbis alaposan meggyengültnek tűnő CO Zagreb

30-27-re verte

a kétszeres magyar bajnokot.

Skaliczki László

mesteredző sem számított ilyen fordulatra. "A Zágráb alaposan meglepett bennünket, olyan felfogásban léptek pályára, hogy nem ismertek kegyelmet. Sok hibával, bután játszottunk, nem voltunk egy hullámhosszon, és végig futottunk az eredmény után. Csak azért illeti dicséret a csapatot, hogy az utolsó pillanatig küzdöttünk, így sikerült elkerülni egy nagyobb vereséget, s lett 30-27 az eredmény" - értékelt a meccs után a klub honlapjának a tréner, utalva arra, hogy a meccs több szakaszában is volt hat gól a különbség a két együttes között. "Tudtuk, hogy a gyors indítások az erényeik. Rengeteg volt a technikai hiba, s a kapuban is csak szakaszaiban volt olyan teljesítmény, hogy jobban fejezzük be a meccset. Mindezek tetejébe a zágrábi kulcsembereket sem tudtuk kikapcsolni. Ki kell elemeznünk, tanulnunk kell ezekből a hibákból" - tette hozzá Skaliczki László.

ONLINE!

Szombaton 17.15-től a SZEGEDma.hu percről-percre frissülő, szöveges online közvetítés formájában számol be a Pick Szeged - Kadetten Schaffhausen Bajnokok Ligája találkozó eseményeiről. Szurkoljunk együtt a hazaiak diadaláért!

A lehetőség adott szombaton 17.15-től az újszegedi sportcsarnokban a svájci Kadetten Schaffhausen ellen. A csapat nem ismeretlen a hazai drukkereknek, hiszen a 2010-2011-es BL-sorozatban találkozott a két egység legutóbb, ekkor előbb 2010 őszén 29-26-ra diadalmaskodtak a Tisza-partiak, utóbb, tavasszal azonban - háromgólos félidei vezetést követően - vereséget szenvedtek idegenben 31-27-re. A szombati vendégeknek sem sikerült egyébként túl jól a rajt a topsorozatban, hiszen a Barcelona gázolta el őket 33-23-ra, ráadásul Svájcban. A Pickkel ellentétben a hétközi bajnokijuk is egy újabb kudarcélménnyel gyarapította a csapatot, hiszen a St. Otmar Sankt Gallen otthonában szenvedtek 32-27-es vereséget, s így jelenleg a 10 csapatos mezőnyben 6 forduló után, 6 ponttal a 6. helyen állnak. Nem tudjuk, hogy mennyire babonásak a svájciak, de ez a három 6-os aligha kelt pozitív érzéseket bennük, s stílusosan hozzátehetjük, hogy az újszegedi sportcsarnokban is pokoli hangulatra számíthatnak... S hogy a szegény embert mennyire húzza az ág: szeptember közepén első számú kapusuk, a 27 éves

Remo Quadrelli

egy edzésen megsérült, s 2-3 hónapra kidőlt, így helyette az ezredfordulón a Dunaferrt is megjárt, rutinos - jelenleg 39 éves - litván válogatott hálóőrt,

Arunas Vaskeviciust

kényszerül bevetni, a 2009-2010-ben az EHF Kupa döntőjéig menetelő svájci gárda. Szerda óta lehet elővételben jegyet vásárolni a sportcsarnok jegypénztárában a BL-derbire, erre csütörtökön és pénteken 15.30-tól 18.30-ig van még lehetőség. A jegy 3000 forintba kerül, de van családi jegy is, mely 3500 forintba kerül, ez 1 felnőtt és 1 gyerek belépését biztosítja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.