Közélet

Két keréken az emlőrák ellen Vásárhelyen

Két keréken az emlőrák ellen Vásárhelyen

2012. október 17., szerda
Két keréken az emlőrák ellen Vásárhelyen

Az Egészséges Vásárhely Program keretében negyedik alkalommal szerveznek Egészségkerékpározást az emlőrák-ellenes küzdelem jegyében. A szervezők idén is több száz résztvevőt várnak az eseményre annak érdekében, hogy közösen hívják fel a figyelmet a szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságára.

Az Egészségkerékpározást 2009-ben, az EVP emlőrák-ellenes programjának indulásakor rendezték meg először azzal a céllal, hogy egyfajta mozgalom, közösségi rendezvény keretében jelenítsék meg az emlőrák-ellenes küzdelem közös ügyét, és a közbeszéd tárgyává téve minél több asszonyt, nőtársat bírjanak rá arra, hogy rendszeresen járjon el a szűrővizsgálatokra. Mint ismeretes, az EVP emlőrák-ellenes programjának keretében, egy új szűrésszervezési modell kidolgozásával két év alatt 43 százalékról 69 százalékra emelkedett az emlőszűrésen részt vevő nők aránya Hódmezővásárhelyen. A rendezvény keretében azok között, akik tavaly október elseje után vettek részt az emlőszűrésen és regisztrálnak a helyszínen, két darab kerékpárt sorsolnak ki.

Helyszín:

Hódmezővásárhely, Kossuth tér

Időpont:

2012. október 18. (csütörtök), 15.00 óra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.