Közélet

Kenéz Imrére emlékeztek szolgálati helyénél + FOTÓK, VIDEÓ

Kenéz Imrére emlékeztek szolgálati helyénél + FOTÓK, VIDEÓ

2012. október 24., szerda
Kenéz Imrére emlékeztek szolgálati helyénél + FOTÓK, VIDEÓ

Kollégái, barátai, s bizonyára olyanok is, akik nem ismerhették, emlékeztek gyertyagyújtással Kenéz Imrére a belvárosi rendőrőrsnél szerdán este. A posztumusz rendőr hadnagy temetése katonai tiszteletadás mellett október 25-én 13 órakor lesz a szegedi Belvárosi Temetőben.

Rendőr-, tűzoltó- és mentőszirénák szólaltak meg este tizenkilenc órakor

Kenéz Imre

emlékére a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrsénél, az Apátfalván hősi halált halt posztumusz rendőr hadnagy tiszteletére. Kivetítőn halk zenei kísérettel Kenéz Imre életének képei villantak fel, szeretteivel, kollégáival és barátaival közös fotók sora elevenítette fel az Apátfalvánál halálra gázolt, mindössze harmincnégy éves rendőr arcát, mosolyát. Az egybegyűltek, többek között rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédelmisek, a büntetés-végrehajtás, a mentőszolgálat és a pénzügyőrség dolgozói, valamint civilek mécseseket és virágokat helyeztek szolgálati helye, a rendőrőrs bejárata mellé. „Elcsitul a szív, mely értünk dobogott, számunkra örökké élni fogsz, akár a csillagok. Sokat gondolunk rád” – volt olvasható a kivetítőn. A rendőrmotorost intézkedés közben gázolta el egy osztrák férfi Hummer terepjárójával, a gyanú szerint szándékosan. Kenéz Imre 1977-ben született Szegeden, 1998-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát Kecskeméten járőrként. Szakmai munkája alapján 1999-ben került a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába, mint járőrvezető. 2008-ban nevezték ki ellenőrző motoros járőrvezetővé.

Pintér Sándor

belügyminiszter hősi halottá nyilvánította Kenéz Imre rendőr törzszászlóst, és kinevezte posztumusz hadnaggyá. Temetése katonai tiszteletadás mellett október 25-én, csütörtökön 13 órakor lesz a szegedi Belvárosi Temetőben. Az

alábbi linkre kattintva

tekintse meg a Keréz Imrére emlékező videót!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.