Közélet

Jöhet az egyéni számlás nyugdíjrendszer

Jöhet az egyéni számlás nyugdíjrendszer

2012. október 15., hétfő
Jöhet az egyéni számlás nyugdíjrendszer

Az utóbbi hetekben felgyorsultak az egyéni számlás nyugdíjrendszer kialakításának kormányzati előkészületei, miután Orbán Viktor miniszterelnök a nyáron erre utasította a kabinet érintett tagjait - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A lapnak több, egymástól független, de meg nem nevezett forrás is megerősítette, hogy még ebben a ciklusban lerakják az egyéni számlavezetés alapjait az állami nyugdíjrendszeren belül. A kabinet ezzel megvalósítaná azt a csaknem hárommillió volt magán-nyugdíjpénztári tagnak tett ígéretét, hogy az állami nyugdíjrendszerben is nyomon követik majd a befizetéseik sorsát. A lap emlékeztetett: Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője 2010 májusában - a kinevezése előtt egy meghallgatáson - arról beszélt, hogy folyik ugyan az adatok feldolgozása, de ebben a ciklusban nem végeznek az egyéni nyugdíjszámlák létrehozásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.