ARC

Jó arcokat keres a SZEGEDma: Rábel Zsófia

Jó arcokat keres a SZEGEDma: Rábel Zsófia

2012. október 1., hétfő
Jó arcokat keres a SZEGEDma: Rábel Zsófia

Jó Arc címen indított sorozatot útjára a SZEGEDma.hu. Megéri megmutatnod magad, s szerepelned rovatunkban, hiszen értékes ajándékot sorsolunk ki a Jó Arcok között, ezúttal a PC-BoX Kft. jóvoltából.

Nyolc évig élt Szegeden a huszonnyolc esztendős

Rábel Zsófia

, s hamarosan leadja mindkét szakdolgozatát. A veszprémi lány az SZTE Bölcsészettudományi Karán tanult magyar és összehasonlító irodalomtudomány szakon, jelenleg dolgozatai miatt tartózkodik a napfény városában, melyeket novemberben kell leadnia, s év végén vagy januárban vár rá a védés. Az elmúlt hónapokat a „királynék városában” töltötte, szinte ki sem mozdult a lakásból, a szakdolgozatait írta. Mivel tizennégy éves korában elköltözött Veszprémből, kevés barátja és ismerőse van ott. Szegeden kedvenc helyei közé tartozott a Grand Café és a Jazz Kocsma, továbbá házibulikat szerveztek, olykor pedig egy-egy koncertre a JATE Klubba is elment barátaival. Most épp munkát keres, s azt tapasztalja, mivel szülővárosában kevesebb a diák, nincs is akkora kapkodás az állások után, mint Szegeden, de a lehetőségek is szűkösebbek. Amíg nincs meg a diplomája, nem is keres tanári állást. Zsófi azt is tervezi, hogy önkéntesnek jelentkezik külföldi munkára, azért, hogy tökéletesítse angoltudását, hiszen amíg nincs nyelvvizsgája, a diplomáját sem veheti át. Híreket nem szokott olvasni, s tévét sem néz, úgy gondolja, a legfontosabb információkhoz például közösségi oldalakon keresztül is hozzájut vagy ismerőseitől. Portálunknak elmondta, nem ért annyira a politikához, hogy mindent megértsen, s nem akar személyeskedő politikai csatározásokba belefolyni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.