Sport

Huszonöt év után ismét szertorna klub alakul Szegeden

Huszonöt év után ismét szertorna klub alakul Szegeden

2012. október 24., szerda
Huszonöt év után ismét szertorna klub alakul Szegeden

Jó hír a magyar tornasport számára, hogy a Sport XXI utánpótlás-nevelési programba a tornasport is bekerült. Ennek kapcsán a legifjabb tornászpalánták és edzőik gyűltek össze Tatán, ahol a három londoni tornász-olimpikon is megjelent. A 25 év után megalakuló szegedi Arany Torna DSE is a támogatottak közé kerül.

A tornasport a 18. sportágként került be a Sport XXI utánpótlás-nevelési programba, amely a 8-14 éveseket támogatja. Ez a tornasportban még korábban indul, hiszen 6 éves kortól versenyeznek a legkisebbek. A szövetség elképzelése szerint azokat a vidéki bázisokat támogatják, amelyek korábban a honi torna fellegvárai voltak, az elmúlt években azonban a diákolimpiákon kívül nem szerepeltethettek versenyzőt. Tizenkét egyesület kerülhet a támogatottak közé, olyanok, amelyekben nincs válogatott versenyző. A későbbiekben azonban a nemzeti mezben tornázók klubjaira is kiterjesztenék a támogatást. A november harmadikán megalakuló Arany Torna DSE is a támogatott egyesületek közé kerül majd, ami kiemelt jelentőségű, hisz Szegeden több, mint 25 éve nem volt szertorna klub. Október 14-15-én Tatán találkozott a torna utánpótlása és jelene: az ifik versenyét a londoni olimpia bajnokának,

Berki Krisztiánnak

, valamint a lólengésben szintén döntős (és ott nyolcadik) Hídvégi Vidnek az élménybeszámolója követte. A békéscsabai

Böczögő Dorina

, aki a női szakágat egyedüliként képviselte hazánkból Londonban, szintén az ott szerzett tapasztalatairól mesélt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.