Kultúra

Hamisítások a REÖK-ben Nátyi Róberttel

Hamisítások a REÖK-ben Nátyi Róberttel

2012. október 2., kedd
Hamisítások a REÖK-ben Nátyi Róberttel

Világszerte hírhedt képzőművészeti hamisítási ügyek is terítékre kerülnek a REÖK legújabb, csütörtökön startoló művészettörténeti sorozatának első előadásain. Az ingyenes programon eredeti hamisítványokat is „boncolgathatnak” az érdeklődők.

Festményrablások, időnként a semmiből felbukkanó, kétséges eredetű állítólagos műremekek hosszú évtizedek óta tartják izgalomban még azokat is, akik kevéssé érdeklődnek a képzőművészetek iránt. Műkincsek és bűnesetek címmel október 4-én, 16 órás kezdettel indul az az izgalmasnak ígérkező művészettörténeti sorozat a REÖK-ben, melynek legfőbb célja, hogy új, a laikusok számára is érdekfeszítő perspektívából közelítse meg a képzőművészetet és annak jelenségeit. A Szépművészeti Múzeum most futó, lopott és megkerült műkincseket bemutató kiállítására reflektál először a program, melynek második része jövő hét csütörtökön lesz. Az ingyenes sorozat házigazdája

Nátyi Róbert

művészettörténész. A REÖK művészeti vezetője azt ígéri: ezen a héten hírhedt és kevésbé ismert, hol agyafúrt, hol inkább csak megmosolyogtató hamisítványokról beszél az érdeklődőknek. Kiderül majd, milyen nehéz dolga van egy hamisítónak, micsoda apróságokra kell figyelnie, hogy csökkentse a lebukás veszélyét. Második alkalommal pedig eredeti másolatokkal illusztrálja majd mondanivalóját. Aprólékos boncolgatásokba is belemerülhetnek a résztvevők, sőt akár maguk is nyomozásba kezdhetnek az előadáson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.