Közélet

Erzsébet-utalvánnyal fűtenek idén öt általános iskolában

Erzsébet-utalvánnyal fűtenek idén öt általános iskolában

2012. október 16., kedd
Erzsébet-utalvánnyal fűtenek idén öt általános iskolában

Pusztadobos, Vajdácska, Zsadány, Ózd és Vilmány településeken, az ország leghátrányosabb kistérségeiben működő öt általános iskola és óvoda fűtési költsége lesz kevesebb idén télen, miután az intézmények az Erzsébet-utalvány brikettpályázatának nyerteseként több tonna fűtőanyaghoz jutnak hozzá.

A Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. szeptemberben írta ki fűtéstámogatási pályázatát, amelyre az ország 47 leghátrányosabb kistérségének alap- és középfokú oktatási intézményei jelentkezhettek. Az Erzsébet-utalvány brikettek fűtési célú hasznosítására már a meghirdetés másnapján számos pályázati adatlap érkezett - áll a cég közleményében. Az összesen 70 tonnányi érvénytelenített Erzsébet-utalványból készült brikettet öt intézmény nyerte el a beérkezés sorrendjében, az igényelt mennyiség arányában: a pusztadobosi Általános Iskola és Óvoda 10, a vajdácskai Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda 25, a Zsadányi Református Általános Iskola 12, az ózdi Csépányi Általános Iskola 15, a vilmányi II. Rákóczi Ferenc Körzeti Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda pedig 8 tonna papírhulladékból préselt tüzelőanyaghoz jut hozzá. Az Erzsébet-utalvány briketteket a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. juttatja el a nyertes intézményekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.