Közélet

Eltűnhet a Kerek-Perec? – Csődvédelem alatt a sütöde

Eltűnhet a Kerek-Perec? – Csődvédelem alatt a sütöde

2012. október 26., péntek
Eltűnhet a Kerek-Perec? – Csődvédelem alatt a sütöde

Szegeden már régóta az a pletyka járja, hogy a Széchenyi téren az egykori kultikus Stümmer helyén üzemelő Kerek-Perec pékség körül nem mennek jól a dolgok. Vészjósló lehet, hogy a szomszédban az országos láncolatú Lipóti Pékség hamarosan üzletet nyit, a nyilvános céginformációk szerint pedig 2012. szeptember 28-án csődeljárás indult a Kerek-Perec Kft.-vel szemben.

Egy sütőiparban dolgozó szegedi vállalkozó portálunknak úgy fogalmazott, hogy az egész iparág leült a gazdasági válság hatására, hasonló bajban van, mint az építőipar, főként az erős bázissal rendelkező multik maradnak itt is felül, sok kisebb vállalkozást maguk alá sodorva. A nehéz helyzetbe került, Szegeden oly népszerű Kerek-Perec egy igazi családi vállalkozás, amit egy Vajdaságból áttelepült família alapított 1993-ban. Információink szerint néhány hónapja azonban a pékség ügyeit vivő egyik tulajdonos elhunyt, így a barátságtalan gazdasági környezet mellett az üzemeltetésre is komoly problémák nehezedtek. Az e-cégjegyzék szerint 2012 júniusában öt felszámolási eljárás is indult a cég ellen, majd szeptember 28-án csődeljárás alá kerültek. A Széchenyi téri bérlemény IKV-tulajdon, s úgy tudjuk, a bérleti szerződésben rögzített kikötés, hogy csak hasonló profillal lehet ott üzletet üzemeltetni, így valószínű, hogy a jövőben is kávéillat töltheti meg a helyiséget – kérdés persze, hogy ki főzi majd a feketét, s süti mellé a kiflit.

A Kerek-Perec küzd, a Lipóti már a szomszédban

Felkerestük a sütőipari vállalkozást, hogy érdeklődjünk helyzetük felől. A cégnél azt a tájékoztatást kaptuk, hogy szó sincs bezárásról, jelenleg csődvédelem alatt állnak, s gőzerővel folyik a munka, hogy kilábaljon a nehéz helyzetből a Kerek-Perec. Mindenesetre a konkurencia már megjelent a közvetlen közelben, hiszen a szomszédban, alig pár méterre a

Lipóti Pékség

a harmadik üzletét nyitja meg Szegeden, az ajtókat már feliratozták. Érdeklődésünkre pontos időpontot nem tudtak mondani, várhatóan december első hetében fogadják majd a vendégeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.