Bulvár

Elfogta rendőrség az idős ember gyilkosait

Elfogta rendőrség az idős ember gyilkosait

2012. október 23., kedd
Elfogta rendőrség az idős ember gyilkosait

Forró nyomon üldözve elfogták a Csongrád megyei rendőrök azt a két férfit, akik megöltek egy 60 éves embert mórahalmi tanyájában - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

A rendőrségre egy nő jelentette be 2012. október 22-én délelőtt, hogy holtan találta rokonát annak mórahalmi tanyájában. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a férfit ismeretlen tettesek feltehetően előző este megölték, majd a lakásból készpénzt és más értéktárgyakat eltulajdonítottak. A helyszínen talált nyomok a rendőröket az egyik szomszéd tanyába vezették, ahonnan előállítottak egy 24 éves román állampolgárt, aki részletes beismerő vallomást tett. Társát, egy 34 éves szintén román férfit Mórahalom belterületén kerékpározás közben fogták el az egyenruhások. Ellenük nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az éjszakába nyúló rendőri munka feltárta, hogy a két támadónak tippadója is volt. A szintén a szomszédos tanyában élő férfi a kocsmában javasolta a gyanúsítottaknak, hogy rabolják ki az idős embert, mivel otthonában állítólag nagyobb mennyiségű készpénzt tart. A 30 éves román állampolgárt így felbujtóként elkövetett rablás bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.