Közélet

Elbúcsúztatták Szegeden a hősi halott Kenéz Imrét + FOTÓK

Elbúcsúztatták Szegeden a hősi halott Kenéz Imrét + FOTÓK

2012. október 25., csütörtök
Elbúcsúztatták Szegeden a hősi halott Kenéz Imrét + FOTÓK

Katonai tiszteletadás mellett több ezren vettek végső búcsút csütörtökön kora délután Kenéz Imrétől Szegeden, a Belvárosi Temetőben. A mindössze harmincnégy esztendős posztumusz rendőr hadnagyot intézkedés közben október 11-én gázolta halálra Apátfalván egy osztrák férfi.

A Belügyminisztérium hősi halottjává nyilvánított

Kenéz Imre

posztumusz rendőr hadnagyot október 11-én

gázolta el

egy osztrák rendszámú Hummer, a 34 éves motoros rendőr kórházba szállítás közben elhunyt. Az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség egy nappal később

azt tudatta,

hogy kábítószert fogyaszthatott az a 34 éves osztrák férfi, aki halálra gázolta Kenéz Imrét. A gyilkossággal gyanúsított férfi megtagadta a vallomástételt. A hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfit – akit a történtek során négy lövés ért – a kórházban előzetes letartóztatásba helyezték, majd a tököli rabkórházba szállították. Kenéz Imre temetése előtt egy nappal szolgálati helyénél

tartottak megemlékezést,

ahol kollégái, barátai gyertyagyújtással tisztelegtek emléke előtt, s rendőr-, tűzoltó- és mentőszirénák szólaltak meg a Szegedi Rendőrkapitányság Belvárosi Rendőrőrsénél szerdán 19 órakor.

Díszsortűz és helikopter búcsúztatta

A szegedi Belvárosi Temetőben a csütörtökön 13 órakor kezdődött szertartáson megjelent

Pintér Sándor

belügyminiszter,

Hatala József

országos rendőrfőkapitány,

Lukács János

Csongrád-Megyei Rendőr-főkapitány, számos rendőri vezető és a társszervek képviselői. A temetésre hatvan rendőrmotoros is érkezett az ország minden pontjáról, hogy leróják kegyeletüket egykori kollégájuk temetésén. Hogy nem csak az egyenruhásokat érintette meg társuk elvesztése, azt jól mutatja a temető mellett elhaladt mozdony vezetőjének gesztusa is - bő fél perces kürtszóval fejezte ki együttérzését a gyászbeszéd alatt. A 34 esztendős korában elhunyt férfi koporsójánál a Készenléti Rendőrség díszszázadának tagjai álltak őrséget. A katonai tiszteletadás részeként díszlövések dördültek el, valamint három szirénázó helikopter is érkezett, miközben az elhunyt rendőrt sírhelyéhez kísérte a tömeg. Több ezren érkeztek Szegedre, hogy búcsút vegyenek a hősi halált halt Kenéz Imrétől.

Szilágyi Róbert

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója felidézte: Kenéz Imre Szegeden született, tanulmányai elvégzése után 1998-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát Kecskeméten járőrként. Szakmai munkája alapján 1999-ben került a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába mint járőrvezető. 2008-ban nevezték ki ellenőrző motoros járőrvezetővé. Munkájára a szorgalom, precizitás, nagyfokú felelősségérzet volt jellemző, törzsőrmesteri, zászlósi és törzszászlósi rendfokozatba is soron kívül léptették elő. "A rendőrök esküt tesznek arra, hogy szolgálati kötelességüket akár életük kockáztatásával is végrehajtják, e szavak jelentőségét azonban csak most értjük meg igazán, amikor szembesülünk azzal, szeretett kollégánk életét áldozta hivatásáért" - mondta az alezredes. Pintér Sándor belügyminiszter október 12-én a Belügyminisztérium hősi halottjává nyilvánította Kenéz Imre rendőr törzszászlóst és kinevezte posztumusz hadnaggyá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.