Közélet

Átadták a FERROÉP Zrt. felújított székhelyét + FOTÓK

Átadták a FERROÉP Zrt. felújított székhelyét + FOTÓK

2012. október 12., péntek
Átadták a FERROÉP Zrt. felújított székhelyét + FOTÓK

Alkalmi ünnepség keretében átadták a FERROÉP Zrt. Kálvária sugárúti székhelyül szolgáló, felújított épületét. A 218 442 154 forint összköltségű építkezés, amelyből 98 834 567 forint az Új Széchenyi-terv keretében nyújtott támogatás, 2011. szeptember 14-én kezdődött és pontosan egy évre rá ért véget.

A DAOP-1.1.1/E-11-2011-0021 azonosítószámú, az EU támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósuló projekt célja, hogy a FERROÉP Zrt. magas hozzáadott értéket előállító profilja – műszaki tervezés, tanácsadás – bővüljön, új műhelyek kerüljenek kialakításra a fejlesztés által. A felújítások eredményeként egy 485,69 négyzetméteres épületrészt kibővítettek, egy 586,06 négyzetmétereset pedig átalakítottak. A beruházással szükségessé vált a közművesítés, a térvilágítás és a parkoló bővítése is. Az épületeket liftek beépítésével és megújuló energiaforrások (hőszivattyús hűtő-fűtő rendszer) alkalmazásával korszerűsítették. A kibővített székhelynek köszönhetően a jelenlegi alkalmazotti létszám megtartását a jövőben folyamatosan biztosítottnak látja a cég vezetősége, s emellett a projektfenntartás 3. évéig új munkavállalók felvételére is sor kerül. A beruházásnak köszönhető, hogy a FERROÉP versenyképessége megőrizhető, hozzáadott értékteremtő képessége tovább növelhető, hiszen a cég szolgáltató tevékenységének bővülése a Társaságnak székhelyet adó, a fejlesztéssel érintett épületegyüttesben történik.

Az ünnepségen Nemesi Pál vezérigazgató mérföldkőnek nevezte az eseményt a cég életében, legalább akkora jelentőségűnek, mint a FERROÉP Hódmezővásárhelyről Szegedre történő költözését. A megboldogult Makovecz Imrét idézte, aki egyszer azt találta mondani, aki irodaházat épít, az a következő évben általában csődbe szokott menni. Ebben szerencsére tévedett Imre bácsi, állapította meg a vezérigazgató. Megállapította, hogy az építőipar tulajdonképpen 2006 óta folyamatosan hanyatlik, lejtmenetben van, és folyamatosan keresi a kitörési pontját. Az erőforrások összevonása, építőipari klaszterbe tömörülés jó kezdeményezés, de Nemesi szerint finomítani kellene még a jogszabályokon. Megjegyzését Bohács Zsolt országgyűlési képviselőnek címezte, aki ugyancsak jelen volt az ünnepségen. A vezérigazgató köszönetet mondott a felújításban részt vevő cégeknek, vállalatoknak, ezt követően Barta József, a FERROÉP Zrt. műszaki igazgatója és a beruházás projektmenedzsere részletesen ismertette az elvégzett munkát, majd közösen vágták át a nemzetiszínű szalagot és avatták fel a megújult épületet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.