Kultúra

Francia forradalmi hangulatú operával indul az Armel + FOTÓK, HANG

Francia forradalmi hangulatú operával indul az Armel + FOTÓK, HANG

2012. október 5., péntek
Francia forradalmi hangulatú operával indul az Armel + FOTÓK, HANG

A szabadság-szerelem kérdéseit máig érvényesen dolgozza fel Umberto Giordano André Chénier című operája, melyet október 6-án játszanak az Armel Operaverseny és Fesztiválon Bodolay Géza rendezésében.

Idén a Szegedi Nemzeti Színház produkciójában az

operaversenyen

Giordano

1896-os operája látható, mely egyben az idei színházi évad első operabemutatója is lesz október 19-én. A

Bodolay

főrendező által színpadra állított darabban a francia

Leila Zlassi

és a spanyol

Eduardo Aladrén

mutatkozik be Madeleine de Coigny, illetve André Chénier, a költő szerepében, akik hét művésztársukkal versengenek majd a legjobb női és férfi előadói címért. A nemzetközi zsűri egyébként emellett a fesztivál legjobb rendezőjét és produkcióját is megválasztja majd. Az operafesztivál október 15-i gáláján a nézők szavazatai alapján átadják a közönségdíjat is. A nagyérdemű nemcsak a helyszínen, hanem az Arte Live Web közvetítésén is nyomon követheti a bemutatókat. A francia forradalom alatt kivégzett költő,

André Chénier

sorsát megéneklő opera - melyben a forradalom jól ismert dalaira is ráismerhetünk - az operabarátok egyik kedvenc darabja, amit többfelé is játszanak jelenleg is a világban. A verista Umberto Giordano (1867-1948) főleg operákat komponált, melyek közül a legismertebbek a Fedora és az André Chénier.

Hallgassa meg Bodolay Géza rendezővel készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.