Közélet

Álláskereső portál a rezidenseknek

Álláskereső portál a rezidenseknek

2012. október 16., kedd
Álláskereső portál a rezidenseknek

Összegyűjtötte az ország összes üres rezidensi álláshelyét az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal (EEKH), a munkahelyek a hivatal portáljáról érhetők el hétfőtől.

A hivatal honlapjáról elérhető lista szerint jelenleg több mint 120 álláshelyre pályázhatnak a rezidensek országszerte. Többi között a gyöngyösi Bugát Pál Kórház, az egri Markhot Ferenc Kórház, a Tolna Megyei Balassa János Kórház, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet is több osztályára, továbbá az Országos Mentőszolgálat több mentőállomására is várják a rezidensek jelentkezését. Az EEKH az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: 2011. május 1-jétől az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerről szóló kormányrendelet módosítása következtében lehetőség nyílt arra, hogy a jelöltek bármikor belépjenek a felsőfokú szakirányú szakképzési rendszerbe. Megszűnt az a korlátozás, hogy a hallgatók csak az év egy meghatározott időszakában jelentkezhetnek a szakképzésbe. "A módosítások következményeként a hallgatóknak már csak állást kell találniuk annak érdekében, hogy a szakképzésüket ténylegesen meg tudják kezdeni" - írták. Mint kiemelték, a hivatalhoz egyre több megkeresés érkezett azzal kapcsolatban, hogy hol lehetne egységesen, egy helyen megtalálni az ország összes egészségügyi szolgáltatója által kínált rezidensi álláshelyeket. Ezért az EEKH a szakorvosjelölteknek létrehozott egy egységes, könnyen kereshető, kezelhető "álláshelykereső portált" a megfelelő tájékozódás és gyorsabb elhelyezkedés érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.