Közélet

Áder János egyelőre nem dönt a Geréb-ügyben

Áder János egyelőre nem dönt a Geréb-ügyben

2012. október 8., hétfő
Áder János egyelőre nem dönt a Geréb-ügyben

Áder János köztársasági elnök csak Geréb Ágnes még folyamatban lévő büntetőügyének lezárását követően dönt arról, hogy kegyelmet ad-e a szülész-nőgyógyásznak, vagy Geréb Ágnesnek le kell töltenie a másik ügyében kiszabott jogerős fogházbüntetését - derül ki a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) honlapján hétfőn megjelent közleményből.

Geréb Ágnest

február 10-én négy otthon szüléses ügy miatt egyrendbeli, halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés, valamint egyrendbeli, maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélték. Ezenfelül tíz évre eltiltották a szülész-nőgyógyászi és a szülésznői tevékenység gyakorlásától. További otthon szüléses ügyei miatt az ügyészség benyújtotta vádiratát foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége, felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette és kuruzslás vétsége miatt. Ez ügyben Geréb Ágnes egy büntetőeljárás megszüntetésére vonatkozó kérvényt is benyújtott az államfőnek, amelyet

Áder János

elutasított - olvasható a KEH közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.