Sport

A szerbek szerint ők nem hívták Janicsékat, s nem akarnak fizetni

A szerbek szerint ők nem hívták Janicsékat, s nem akarnak fizetni

2012. október 17., szerda
A szerbek szerint ők nem hívták Janicsékat, s nem akarnak fizetni

Soha semmilyen ajánlatot nem tett a Szerb Kajak-Kenu Szövetség és a Szerb Olimpiai Bizottság sem Douchev-Janics Natasának, sem pedig férjének az ottani munkát illetően - közölte a szerb féllel folytatott szerdai, szegedi informális tárgyalást követően Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) főtitkára.

Ábrahám

kifejtette: a szerbek tájékoztatása szerint mindössze világossá tették számukra, hogy amennyiben Szerbiába mennek, akkor nyitva áll előttük az ajtó. Ugyanakkor emiatt semmilyen hajlandóságot nem mutatnak arra, hogy bármilyen díjat fizessenek a háromszoros olimpiai bajnok versenyzési jogáért. A magyar szövetség - melynek

Janics

szeptember 27-én jelezte távozási szándékát - korábban közölte, hogy feltételekhez köti a sportoló elengedését, s 150 ezer eurós összeg került szóba ellentételezésként. "A mai beszélgetést a szerb fél kezdeményezte, hogy tisztán látsszanak az álláspontok, és hogy ne csak a sajtón keresztül értesüljenek a felek az ügyről" - mondta Ábrahám Attila. A megbeszélésen a Szerb Kajak-Kenu Szövetség elnöke és a Szerb Olimpiai Bizottság főtitkára vett részt. "Október 24-én lesz a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnökségi ülése, ahol Janics Natasa ügyében is döntés születik" - jelentette ki Ábrahám Attila. Az MKKSZ főtitkára felidézte: Janics levélben közölte a szövetséggel, hogy férje visszautasíthatatlan ajánlatot kapott Szerbiában, ezért ő követi férjét. A szerb fél szerint azonban ilyen ajánlat nem hangzott el. A sportoló tehát távozhat Szerbiába, és élhet ott, de a versenyzés már más kérdés – tette hozzá.

Nagy Zsigmond

, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nemzetközi igazgatója elmondta: már második éve dolgozik közösen egy együttműködés keretében a szerb és a magyar olimpiai bizottság. Nagyon jó és baráti a viszony a két szervezet között, ezért volt fontos, hogy a tárgyalófelek között közvetítsenek, és egy asztalhoz ültessék őket. A tárgyaláson kiderült, hogy a Szerb Olimpiai Bizottság nem tudja felvenni Janics Natasa férjét mint edzőt, miután ők nem alkalmaznak edzőt, alapvetően ez tehát egy korábban megjelent rossz hír volt - fogalmazott Nagy Zsigmond, hozzátéve: az is biztos, hogy a Szerb Olimpiai Bizottságnak nincs fizetési szándéka, mert nem kíván versenyzőt vásárolni. A kajakosok közül nem Janics az egyedüli, aki távozik.

Benedek Dalma

a nyáron férjhez ment, és szerb párja miatt már a jövő évtől szerb színekben versenyezhet. A szintén távozó

Paksy Tímea

edzői állást kapott Linzben, és úgy érzi, hogy emellett a saját felkészülésére is volna ott lehetősége. "Ausztria színeiben versenyezne a jövőben, az ő ügyében is jövő szerdán dönt az elnökség" - mondta el Ábrahám Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.