Gazdaság

A kormány szerint idén nem születik uniós döntés a telekomadóról

A kormány szerint idén nem születik uniós döntés a telekomadóról

2012. október 15., hétfő
A kormány szerint idén nem születik uniós döntés a telekomadóról

A kormány szerint idén nem születik uniós döntés a telekomadóról - írta hétfői számában a Népszabadság, miután a témában megkereste a szaktárcát.

A nemzetgazdasági tárca szerint a távközlési adó teljes mértékben összhangban van az uniós joggal, s ezt az álláspontját Magyarország részletesen kifejtette az ügyben indított brüsszeli piloteljárás keretében. A Népszabadság emlékeztetett: legutóbb

Oszkó Péter

, a Bajnai-kormány pénzügyminisztere fejtette ki a Haza és Haladás Alapítvány költségvetési tanulmányát ismertetve, hogy akár már az idén elmarasztalhatják Magyarországot a még 2010-ben bevezetett ágazati különadó miatt, ezzel 150-200 milliárd forintos lyukat ütve az adott évi büdzsén, merthogy a jogtalanul beszedett adót vissza kell fizetni. A lap megkeresésére a minisztérium azt is közölte: a negatív kockázatok teljesülése esetén is elérhető a legrészletesebb uniós módszertan, az ADP szerinti 2,7 százalékos GDP-arányos hiány tartása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.