Egyetem

A fiatalok mobilhasználati szokásait kutatják Szegeden

A fiatalok mobilhasználati szokásait kutatják Szegeden

2012. október 27., szombat
A fiatalok mobilhasználati szokásait kutatják Szegeden

Egy Magyarországon egyedülálló kutatás keretében kívánja felmérni a fiatalok mobileszköz- és közösségimédia-használati szokásait a Magyar Telekom és a Szegedi Tudományegyetem Digitális Kultúra és Elméletek Kutatócsoportja (DKEK).

Közös kutatást indított a Magyar Telekom és a Szegedi Tudományegyetem Digitális Kultúra és Elméletek Kutatócsoportja. A szokatlanul nagy, 3000 fős mintával dolgozó felmérést a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolában indította el

Pfeff Dániel

, a Magyar Telekom régióvezetője,

Dragon Zoltán

, a DKEK vezetője és

Balogh Csaba

, az SZTE mobilos képzésének vezetője. A kutatás a Csongrád megyében, szűkebb értelemben Szegeden és környékén élő, közép- és felsőoktatásban tanuló fiatalok mobileszköz-használati, valamint tartalomfogyasztási és közösségi médiás szokásaira kíváncsi. Az eredményeket a kutatók egy szabadon hozzáférhető tanulmányban összegzik majd. A felmérés a Magyar Telekom és az SZTE között megvalósuló regionális együttműködés része. Szintén e program keretében indult az a "Bevezetés a mobilkommunikációba" című, harmadik féléve, fokozott érdeklődés mellett zajló előadássorozat, ami a felsőoktatási intézmény bölcsészhallgatói számára nyitott. A Telekom és az SZTE folyamatosan bővíti a hallgatók számára elérhető lehetőségeket, így a kommunikáció szakos hallgatók számára Nívódíjat írtak ki, az egyetemen zajló mobilos képzés pedig hamarosan újabb elemekkel bővül.

A Digitális Kultúra és Elméletek Kutatócsoport

A Digitális Kultúra és Elméletek Kutatócsoport a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának oktatói és doktorandusz hallgatói által létrehozott tanszékközi fórum, ami a hazai kutatás eredményeinek kíván nyilvánosságot adni, valamint kutatási tevékenységével hozzájárulni a téma ismertségéhez és elismertségéhez. A szegedi bölcsészet eredményeire támaszkodva, a helyi interdiszciplináris tudományos potenciálra építve, a hagyományos bölcsész és társadalomtudományi stúdiumok kereteinek kitágításával, új kutatási irányok és lehetőségek bemutatásával, kijelölésével, illetve bevezetésével a kutatócsoport Magyarországon egyedülálló, úttörő vállalkozásként kezdte meg tevékenységét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.