Gazdaság

50 milliárdból fejlesztene a Bonafarm, új Pick-gyár Szegeden

50 milliárdból fejlesztene a Bonafarm, új Pick-gyár Szegeden

2012. október 12., péntek
50 milliárdból fejlesztene a Bonafarm, új Pick-gyár Szegeden

A növénytermesztés és az állattenyésztés után az élelmiszeripar fejlesztésére koncentrál a Bonafarm-csoport, nagyjából ötvenmilliárd forint beruházást terveznek, egy új vágóhíd, illetve a Pick szegedi új gyárának megépítésével - mondta a Napi Gazdaságnak Csányi Sándor, a Bonafarm tulajdonosa, az OTP Bank vezérigazgatója.

A lap pénteki számában megjelent interjúban

Csányi Sándor

elmondta, hogy eddig mintegy 24 milliárd forintot fektetett be agrárcégcsoportjának fejlesztésébe, ebből 15 milliárd forint az állattenyésztési ágazat fejlesztését célozta. A cégekből eddig egyetlen forintot sem vont ki 1995 óta, minden eredményt visszaforgatott a vállalkozások fejlesztésére - tette hozzá. A legalább évi egymillió sertés kapacitású, Bóly-Pécs térségébe tervezett vágóhíd építését egy-két, míg a szegedi beruházást két-három éven belül szeretnék megkezdeni, hiszen különböző időt vesz igénybe a tervezés, az engedélyezési eljárások lefolytatása, illetve a telephelyek megszerzése. A csoport külföldi tevékenységéről szólva elmondta: Szerbiában van egy kisebb tejipari üzemük, és jelen vannak Romániában is. Most készülnek egy újabb román befektetésre. Az afrikai befektetésük viszont most áll, mivel egy kicsit elbizonytalanodott, hogy szabad-e ilyen megtérülés mellett, bizonytalan politikai környezetben befektetni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.