Sport

Vízilabda: Papesz visszatérésével teljes az A-Híd Szeged kerete

Vízilabda: Papesz visszatérésével teljes az A-Híd Szeged kerete

2012. szeptember 17., hétfő
Vízilabda: Papesz visszatérésével teljes az A-Híd Szeged kerete

Második máltai bajnoki címével a zsebében tért haza Molnár Tamás, az A-Híd Szeged VE háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázója. A klasszis center hétfőn csatlakozott a társakhoz, az újszegedi medencében.

A népes szegedi pólós különítmény utolsó tagjaként Molnár Tamás is hazatért Máltáról, ahol ismét bajnoki címet nyert a Neptunes együttesével, miután a fináléban a háromágú villások 12-8-ra verték a Sliema együttesét - Papesz három találattal vette ki részét a diadalból. "Nagyon jó volt az idei év is, az egyik legjobb nyarunkat töltöttük Máltán. Idén nehezebb fináléra számítottam, de sokkal könnyebb volt mint gondoltam. Persze, azért keményen meg kellett dolgozni a győzelemért, volt, hogy a csapatban a koncentráció nem mindig volt megfelelő a máltai mentalitás miatt, de sikerült helyre rakni a végére" - mondta el a máltai vendégjáték kapcsán Molnár Tamás, aki természetesen az olimpia történéseit, s a magyar férfi vízilabda-válogatott szereplését is nyomon követte a nyár folyamán. "Az elmúlt olimpiák talán legerősebb mezőnye volt a londoni olimpia férfi vízilabdatornájáé. Csak egy példát kiragadva, ha az ausztrál-szerb, meccset nézzük, az ausztrálok simán ott lehettek volna a legjobb négy között, ha a kritikus helyzetben a játékvezetők máshogy nem döntenek, és megadják a délieknek az ötméterest háromgólos előnyüknél. A magyar válogatottban benne volt az érem, így benne volt az arany, de ugyanakkor az ötödik hely is. A négy közé kerülésért nem jött ki jól a lépés, utána pedig már látszott, hogy mindegy mi lesz, de büszke voltam a srácokra, hogy becsülettel játszva fejezték be a tornát" - értékelte az ötkarikás magyar szereplést a háromszoros olimpiai bajnok.

Hétfőtől azonban már csak csapatára koncentrál a világ vízilabda-történései közepette. Az A-Híd Szeged VE gárdájának három fronton kell helytállnia az idei szezonban is: hétvégén rajtolnak a magyarkupa-küzdelmek, szerdán hazai medencében fogadják Papeszék a Spandau együttesét, október közepén pedig rajtol az OB I is. "Tavaly és az átigazolási időszakban is azon dolgoztunk, hogy még erősebb legyen a csapat. Az, hogy

Vincze Balázzsal

folytathatjuk a megkezdett munkát, már önmagában is sokat dob rajtunk,

Szivós Márton

és

Decker Ádám

leigazolásával pedig minőségi erősítésre tettünk szert. Tavaly bajnoki döntőről beszéltünk, ezek után idén a közvélemény, a klubvezetés, és a csapat is önmagától elvárja, hogy valóban bejussunk a bajnoki fináléba. Emellett fontos a magyar kupa és a nemzetközi színtér is, de a legfontosabb abszolút a bajnokság. Nagyon sok meccset kell idén is megvívnunk, s arra kell figyelnünk, hogy a rendelkezésünkre álló erőforrásaink a három front között ne aprózódjanak fel. Nem vagyunk 30-an, mint tavaly a Pro Recco, az erőink nagyobb részét a bajnoki győzelem kivívására kell koncentrálnunk. Fontos a Bajnokok Ligája is, de ha áldozatot kell hoznunk, akkor azt, úgy hiszem, ott fogjuk megtenni" - hangsúlyozta a 37 éves pólós.

Hét végén magyarkupa-selejtező, jövő szerdán BL-meccs

Mint

Vincze Balázs

vezetőedzőtől a hétfői edzés - melyen maga a mester is vízbe szállt - után megtudtuk, a magyar kupa selejtezőinek végül mégiscsak Nagykanizsa ad otthont, azonban a korábbiakkal ellentétben Baksa Lászlóéknak a házigazdákon kívül a Kaposvárral és a Ferencvárossal kell megküzdeniük, az UVSE csapatát másik csoportba sorsolták át, miután a Szegedi Vízipóló Suli visszalépett. A Bajnokok Ligájában szeptember 26-án, 16.30-tól - remélhetőleg az időjárás is kedvező lesz - az újszegedi medencében fogadja a szegedi csapat a német Spandau gárdáját, a belépőjegy ára 1000 forint. Ez lesz az idei BL-sorozat egyetlen Szegeden rendezett találkozója. Az is eldőlt, hogy a csoportba a selejtezőkből bekerülő ellenfél a várakozásokkal ellentétben nem a spanyol Sabadell, hanem a fehérorosz Vityebszk csapata lesz.

Fuss egy kört az A-Híd Szeged VE csapatával!

Szeptember 18-án, kedden, délután 17 órakor immár második alkalommal invitálja a mozogni vágyókat egy kör futásra az újszegedi ligetbe a magyarkupa-győztes Tisza-parti csapat. A Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél lesz a találkozó, és a résztvevők egy kört futnak a ligetben, olyan további helyi sportolók társaságában, mint a Biacsi ikrek,

Ilona

és

Bernadett

paralimpikonok, a pekingi olimpiai bajnok kenus

Vajda Attila

, vagy

Nagy Péter

, a Szegedi Lelkesedés SK olimpikon súlyemelője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.