Sport

Vízilabda: Kayes, Younger és Hege is a Betonnal edzett + FOTÓK

Vízilabda: Kayes, Younger és Hege is a Betonnal edzett + FOTÓK

2012. szeptember 11., kedd
Vízilabda: Kayes, Younger és Hege is a Betonnal edzett + FOTÓK

Újabb három játékos tért vissza az A-Híd Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatához. A nyarat a máltai bajnokságban töltő Hegedüs Gábor és az új-zélandi Joseph Kayes, illetve a londoni olimpikon ausztrál Aaron Younger kedd délelőtt már együtt edzett a társakkal.

Kőkemény edzést vezényelt az A-Híd Szeged Beton az idei szezonban is háromfrontos megmérettetésre készülő férfi vízilabdacsapatának

Vincze Balázs

vezetőedző, köztük új taktikai elemeket is, melyeket többek között a máltai tapasztalatok is segítettek kialakítani. A Beton mestere hol magyarul, hol szerbül, hol angolul osztotta az instrukciókat a magyarkupa-győztes, bajnoki bronzérmes, Bajnokok Ligája résztvevő alakulat tagjainak. Utóbbi nyelven

Aaron Youngernek

és

Joseph Kayesnek

szóltak a vezényszavak, utóbbi

Hegedüs Gáborral

együtt tért vissza a máltai nyári bajnokságból.

Fuss egy újabb kört a Szeged Betonnal!

A tavaly novemberi nagysikerű akció nyomán idén is lehet futni egy kört az újszegedi ligetben az A-Híd Szeged Beton VE tagjaival. A szurkolókat egy kis testmozgásra invitáló eseményre jövő kedden, szeptember 18-án délután 17 órától kerül sor.

"Joseph Kayesszel együtt a Marsascala csapatában játszottunk és nyertük meg a tulajdonképpeni másodosztályú küzdelmeket. Annyit kell tudni a máltai bajnokságról, hogy kilenc csapat van, nyáron mindegyik két légióst igazolhat, itt mi voltunk ketten Joe-val ezek. Az elején szinte mindenki játszik mindenki ellen, majd kialakul egy ötcsapatos felső- és egy négycsapatos alsóház. A Marsascala az utóbbiba tartozik, így a cél az alsóház megnyerése volt, ez sikerült is" - közölte a tavaly nyáron Egerből érkezett "Hege", aki a Valetta elleni döntő második meccsén egy alkalommal vette be az ellenfél kapuját, míg új-zélandi csapattársa nem kevesebb, mint hatszor volt eredményes. "Mivel ez alapvetően egy amatőrbajnokság, ahol a hazai játékosok munka mellett csinálnak napi egy edzést, ez így számunkra egyfajta nyaralással is felért" - tette hozzá a mediterrán napon bronzbarnára sült pólós. A rá és csapatára váró hazai és nemzetközi megmérettetések kapcsán elmondta, közel 60 mérkőzés vár a Szeged Betonra, ebből a magyar kupa küzdelmei jövő hétvégén rajtolnak, ahol címvédésre készül a csapat, pár nappal később kezdődik a Bajnokok Ligája szereplés a Spandauval, ahol szeretnének minél jobban végezni a csoportkörben, de a legfőbb cél az idén a bajnoki döntőbe jutás.

A franciaországi junior Európa-bajnokságról nem rég visszatért Molnár Dávid is állta a társak lövéseit az edzés során. Élete első válogatott szerepléséről az ifjú cserekapus elmondta óriási élmény volt a franciaországi túra, remek volt a torna légköre, bár amikor a szerbek elleni vereséget követően nem jutott be a legjobb négy közé Horkai György együttese, akkor nagyon lelombozódott a társaság, s várták már a hazautat. Szégyenkezésre azonban aligha van oka a Molnár Dávid mellett a korábban a Betonban is játszó Palotás Gergellyel felálló válogatottnak, hiszen a csoportban a későbbi győztes olaszoktól, a negyeddöntőben pedig a másik finalista szerbektől kaptak ki, a helyosztók során az oroszoktól elszenvedett vereség végül a hatodik hely megszerzését jelentette. A fiatal hálóőr már korábban is helyt kellett álljon fontos meccseken - élete első, végigjátszott felnőtt mérkőzését a Kotor elleni, tavalyi, 12-6-ra megnyert BL-találkozó alkalmával vívta - s ez idén sem lesz másképp. Már rögtön a jövő hétvégi magyarkupa-selejtezőkben oda kell állnia a ketrec elé, mivel Baksa Lászlónak korábbról érvényben van egy három meccsre szóló eltiltása, s azt csak első osztályú csapatok elleni találkozókon töltheti le, a kvalifikációs körben azonban vannak másodvonalbeli alakulatok is. Ebből kifolyólag a cserekapus első számúvá kell előlépjen a nagykanizsai tornán. A helyszín azonban még változhat, ugyanis mint kiderült, a kanizsai medence nem elég mély, s a népligeti Fradi-uszoda már be is jelentkezett rendezőnek.

A magyarkupa-selejtező programja:

Szeptember 22., szombat, 14.00: A-Híd Szeged Beton VE - UVSE; 17.40: A-Híd Szeged Beton VE - Nagykanizsa Szeptember 23., vasárnap, 14.30: A-Híd Szeged Beton VE - Kaposvár; 17.30: A-Híd Szeged Beton VE - Ferencváros

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.