Sport

Vízilabda: itt az A-Híd Szeged VE BL-menetrendje!

Vízilabda: itt az A-Híd Szeged VE BL-menetrendje!

2012. szeptember 18., kedd
Vízilabda: itt az A-Híd Szeged VE BL-menetrendje!

Az A-Híd Szeged VE szeptember 26-án a német Spandau ellen kezdi meg szereplését a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában, ráadásul hazai medencében az újszegedi nyitott sportuszodában.

A Spandau-meccset követő további találkozóknak már a hódmezővásárhelyi uszoda ad otthont, hiszen az európai szövetség nem engedélyezi a sátras újszegedi uszoda használatát. A négy selejtezőcsoportban összesen 22 csapat vesz részt, ahonnan az 1-4. helyezettek jutnak tovább az egyenes kieséses, oda-visszavágós szakaszba úgy, hogy a csoportelsők csoportnegyedik csapatokat, a másodikok pedig harmadik helyen záró egységeket kapnak ellenfélül a sorsoláskor. A lebonyolítás szerint vaksorsolás dönt a továbbiakban a Final Fourba jutásról döntő találkozók résztvevőiről. Az A-Híd Szeged VE a D jelű csoportba került a szeptember 7-i sorsoláson a német Spandau 04 Berlin, a szerb Partizan Beograd, a román Nagyvárad és a török Galatasaray társaságába, majd a selejtezők során a fehérorosz Vityebszk csatlakozott az öt gárdához hatodikként. A bajnoki ezüstérmes Eger a szegediekénél könnyebbnek látszó A csoportban szerepel majd. Mint korábban már ismertté vált, a címvédő Pro Recco, valamint a Mladost Zagreb, a Primorje Rijeka és a főszponzor kiválása miatt a Vasas visszalépett az idei sorozattól.

A csoport:

ZF-EGER, Szpartak Volgograd (orosz), Vuliagmeni NC (görög), Waspo98 Hannover (német), Schuurman BZC (Holland), Ligamus Tbiliszi (grúz).

D csoport:

A-HÍD SZEGED VE, Partizan Beograd (szerb), Spandau 04 (német), Oradea (román), Galatasaray (török), Vityebszk (fehérorosz).

A-Híd Szeged VE BL-programja:

2012. szeptember 26., szerda:

Szeged - Spandau 04 Berlin (német) (újszegedi sportuszoda)

2012. október 6., szombat:

Nagyvárad (román) - Szeged

2012. október 20., szombat:

Szeged - Vityebszk (fehérorosz) (Hódmezővásárhely)

2012. november 14., szerda:

Szeged - Partizan Beograd (szerb) (Hódmezővásárhely)

2012. november 28., szerda:

Galatasaray - Szeged

2012. december 19., szerda:

Szeged - Galatasaray (Hódmezővásárhely)

2013. január 9., szerda:

Partizan Beograd - Szeged

2013. január 23., szerda:

Vityebszk - Szeged

2013. február 6., szerda:

Szeged - Nagyvárad (Hódmezővásárhely)

2013. február 27., szerda:

Spandau 04 - Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.