Sport

Vízilabda: ismét találkozik a Partizannal a Szeged Beton

Vízilabda: ismét találkozik a Partizannal a Szeged Beton

2012. szeptember 7., péntek
Vízilabda: ismét találkozik a Partizannal a Szeged Beton

Hatcsapatos csoportba került az Eger és a Szeged a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában a pénteki sorsoláson. Vincze Balázs együttese ismét összecsap a Partizan Beograddal.

A franciaországi junior Eb színhelyén - a magyar csapatnak

Molnár Dávid

, az A-Híd Szeged Beton VE cserekapusa is tagja - , Canet-en-Roussillonban lebonyolított pénteki eseményen 22 együttest osztottak négyfelé, úgy, hogy két hatos és két ötös csoportot alakítottak ki. A legutóbbi magyar bajnoki ezüstérmes Eger az A hatosban kapott helyet, amelynek megnyerésére is komoly esélye van: az első helyért várhatóan az orosz Volgográddal és a görög Vuliagmenivel fog csatázni. Az OB I-ben legutóbb bronzérmes Szeged Bezonnak a D csoportban nehezebbnek tűnik a dolga, mivel mellé került a belgrádi Partizan, továbbá a Nagyvárad és a német Spandau. A továbbjutással azonban nem lehet gond, mivel mind a négy csoportból az első négy helyezett folytathatja majd szereplését a BL legjobb 16 együttese között. A sportág első számú európai klubsorozatának számító Bajnokok Ligájában eredetileg három magyar csapat indult volna, ám az anyagi gondokkal küzdő Vasas csütörtök este visszalépett. A körmérkőzéses sorozat első fordulóját szeptember 26-án rendezik. Amennyiben a menetrend sorsolása úgy alakul, hogy első meccsét hazai medencében játszhatja a Beton, akkor annak az újszegedi sportuszoda ad otthont, a sátortető október eleji felállítása után azonban a hazai mérkőzéseket Hódmezővásárhelyen kell rendezni a LEN rendelkezése szerint.

A BL magyar érdekeltségű csoportjainak összetétele az európai szövetségtől származó információ szerint:

A csoport:

ZF-EGER, Szpartak Volgograd (orosz), Vuliagmeni NC (görög), Waspo98 Hannover (német), Schuurman BZC (Holland) és egy selejtezőből érkező csapat.

D csoport:

A-HÍD SZEGED BETON VE, Partizan Beograd (szerb), Spandau 04 (német), Oradea (román), Galatasaray (török) és az A jelű selejtezőcsoport 2. helyezettje (a spanyol Sabadell, a fehérorosz Vityebszk, a grúz Ligamus Tbiliszi és a lengyel Szczecin játszik a csoportban).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.